Catalunya amenaça d’excloure els equips de futbol andorrans si no es garanteix l’atenció sanitària

El Sant Gabriel ha denunciat que una de les seves jugadores es va donar un cop al cap durant el partit de la setmana passada davant l’ENFAF, a la Massana, i a l’hospital no se la va donar d’alta fins que la família va pagar la factura de 850 euros i la Federació Catalana avisa que si es repeteix quelcom similar es prendran mesures

Façana de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
Façana de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell.

La Federació Catalana de Futbol (FCF) podria replantejar-se la participació d’equips andorrans, com ara l’ENFAF, a les seves competicions. Tot arran de l’incident viscut la setmana passada, en un patit del segon equip del Sant Gabriel femení contra l’entitat del Principat que es va disputar al camp de la Massana. Una jugadora va patir un fort cop al cap i quan va arribar a l’hospital de Meritxell se’ls va informar que s’havia de pagar. Finalment, va ser atesa, però se li va cobrar una factura de 844,49 euros.

El Sant Gabriel va denunciar els fets a través d’un comunicat. Des de l’entitat de Sant Adrià de Besòs, un dels clàssics del futbol formatiu català, es parlava obertament “d’indignació”. Així, es relatava que al minut 41 del duel davant l’ENFAF una de les seves futbolistes, Ainhoa Gual, va caure a terra i es va colpejar el cap. La situació era greu, ja que la noia no sabia ni on estava ni reconeixia entrenadors o companyes. Fins i tot es va marejar i vomitava.

Lògicament, es va avisar una ambulància, que la va traslladar a l’hospital de Meritxell. “A partir d’aquí comença la poca vergonya i el maltractament que vam viure, absolutament desprotegits i a abandonats a la nostra sort”, expliquen. Només arribar al centre sanitari, se’ls va explicar de seguida que s’hauria de pagar, fet que ja va provocar cert enuig sobretot perquè “creiem que el primer era la salut de la jugadora”. Malgrat tot, se la va atendre “bé”. Pels volts de dos quarts de dotze, va ser donada d’alta.

“A l’hora de fer el check out de l’hospital començar l’esperpent: la noia de recepció, que semblava que ens estava fent un favor pel to amb què ens parlava, ens va dir que havíem d’abonar la factura completa al moment o la nena no sortia d’allà”. Eren 844,49 euros, xifra que consideren “una autèntica salvatjada”. Lamenten que, prèviament, s’havien fet consultes amb la FCF i tot el que se’ls va dir “era mentida”. Llavors, la família es va fer càrrec del pagament. Segons explica el diari ‘L’Espotiu’, encara no se’ls ha retornat res per part de la mútua de la FCF.

El comunicat ha posat en alerta la resta de clubs del territori català. I, també, a la Federació. Segons el rotatiu, l’ens ja hauria contactat tant amb la FAF, com amb el Govern i la mútua. S’entén que la situació viscuda no és habitual. Ara bé, també s’avisa que “si es tornen a repetir els fets, es replantejarà la participació dels equips andorrans a les lligues catalanes” perquè “no es pot córrer el risc que et lesionis i no siguis atès sense pagar una factura elevada”.

Etiquetes

Comentaris (14)

Trending