La FAE presenta els equips d'snowboard i freestyle amb Lluís Marín i Maeva Estevez al capdavant

Fins a finals de setembre la federació no tindrà confirmada cap cursa ni tampoc els protocols sanitaris que s'establiran per realitzar-les

Comentaris

La presentació dels equips, aquest matí a la seu de Vall Banc
La presentació dels equips, aquest matí a la seu de Vall Banc FAE

La Federació Andorrana d’Esquí (FAE) ha presentat aquest matí l’equip d’snowboard i freestyle a la seu oficinal de Vall Banc. Així doncs, Lluís Marín i Maeva Estevez seguiran al capdavant de la secció de boardercross i a les estructures dels equips de França de la Copa del Món. D’altra banda, l’estructura suma joventut amb el seguiment de dos joves en SBX, Mario Da Cruz i Xavi Matas. Fins a final de mes no es coneixeran les dates de les curses ni tampoc els protocols que s’establiran per evitar la propagació del coronavirus.

Respecte a la incorporació d’Estevez a la Copa del Món, el gerent de la FAE, Carles De Visa ha manifestat que “li aportarà un plus tant en la qualitat de l’entrenament i, sobretot, un plus a nivell ‘competitiu’, ja que poder estar compartint entrenaments i experiències dia a dia amb corredores de la talla de la Chloe Trespeuch o Julia Pereira -dos habituals del top 5 mundial-, pensem que és una molt bona oportunitat per ella i estem més que convençuts que l’ajudarà a continuar creixent en aquest esport i sobretot en consolidar objectius”.

Els joves Mario da Cruz i Xavi Matas duran a terme dos entrenaments entre setmana, sempre després de l'escola, i dues sessions més durant el cap de setmana.

Pel que fa als joves Mario Da Cruz i Xavi Matas, segueixen un programa amb l’equip d’Espanya gràcies a les bones relacions amb la federació del país. De fet, Da Cruz ja va començar l’any passat amb aquesta iniciativa, i Matas no va poder per una lesió de genoll. De cara a l’hivern, es realitzaran algunes accions amb altres joves corredors d’interès per la FAE, com els germans Tagliaferro. “La idea és posar els mitjans perquè els puguem portar a realitzar dos entrenaments entre setmana a la sortida de l’escola, combinant sessions al 360xtrem en època d’estacions tancades amb sessions a l’snowpark Peretol en època de neu, i sempre al sortir de l’escola, de manera els afecti el menys possible”, ha confirmat Visa. De cara al cap de setmana, sumaran dos entrenaments més.

La voluntat de la FAE per a l’equip nacional d’SBX es manté en la línia de la temporada passada i amb la vista posada als Mundials d’aquest any a Zhangjiakou, a la Xina, del 18 al 28 de febrer i a la classificació pels propers Jocs Olímpics de Pequín 2022. Però tot això estarà sempre condicionat a l’evolució de la pandèmia de la  Covid-19 i als requeriments que, en qualsevol cas, facin tant la Federació Internacional d’Esquí (FIS) com el Govern d’Andorra.

Aquesta circumstància, segons Visa, “determinarà si finalment podrem afrontar un calendari de competicions amb una certa normalitat i en conseqüència disposar de totes les oportunitats per disputar els objectius”. Fins a final de mes no es coneixeran les dates de les curses i serà precisament en aquell moment quan es determini també la manera de realitzar les competicions. De moment, hi ha establertes vuit Copes del Món, tres Copes del Món per equips i el Mundial.

Etiquetes

Comentaris

Trending