L’estil ‘tricolor’, clau en l’arribada de la perla Álex Calvo

El jove futbolista, el primer pel qual l’FC Andorra ha abonat traspàs, admet que la forma de jugar dels d’Eder Sarabia el va convèncer per escollir el Principat entre les altres ofertes que tenia per deixar Màlaga

Álex Calvo, a l'avinguda Meritxell.
Álex Calvo, a l'avinguda Meritxell. FC ANDORRA

L’FC Andorra fa dies que ja compta amb una clara aposta de futur: la d’Álex Calvo. El jugador, fitxat del Málaga en la primera operació tricolor per la qual s’ha pagat traspàs, ha estat presentat aquest dimecres i ha deixat clar que, com altres incorporacions, l’estil de joc que implanta Eder Sarabia ha estat clau en la decisió de venir al Principat. Assegura que, malgrat les expectatives aixecades, afronta la temporada “tranquil” i “sense pressió”.

Amb només 19 anys, Calvo ha signat contracte per cinc temporades. Es tracta, doncs, d’una clara aposta de futur per part dels tricolors. Una que, ha admès el director esportiu, Jaume Nogués, “no pensàvem que seria una opció real nostra”. Al final, però, l’oportunitat va sorgir i es va aprofitar. Més per un jugador que “ja ens havia cridat l’atenció quan estava al juvenil del Málaga i a partir del seu debut amb el primer equip”.

No ha estat, ha reconegut, una operació senzilla. Al contrari, “dura un mes i mig, llarga i complexa”. I si finalment ha arribat a bon port, reconeix, és en gran part “per les intencions del jugador de venir”. I és que Álex Calvo va tenir clar des del primer moment que l’Andorra era l’equip idoni per progressar, un cop el Málaga, en una temporada per oblidar, va acabar baixant a Primera RFEF. “Havien sortit diferents opcions, però m’agradava la forma com juguen i com em van plantejar el projecte, amb una professionalitat increïble”, ha revelat l’extrem andalús.

Així doncs, el futbolista ja és propietat de l’Andorra. Es tracta del primer cop que el club tricolor fa efectiu un traspàs. És a dir, paga per un jugador. Nogués no ha volgut detallar les xifres, però alguns mitjans han apuntat un fix d’un milió d’euros més mig més com a màxim en funció de variables. El Màlaga també tindria dret a un percentatge d’una hipotètica futura venda.

Álex Calvo

Relacionat

L’FC Andorra aposta fort per Álex Calvo, que signa per cinc temporades

Ja fa dies que el jove jugador entrena amb els seus nous companys. I sota les ordres d’un Eder Sarbia que “m’ha dit que compta amb mi, que treballi io que m’adapti a la dinàmica de joc”. I, sobretot, “que tot flueixi i sigui jo mateix”. I qui és Álex Calvo? Primer de tot, una persona “molt competitiva”, ja que, assegura, “no vull perdre a res”. Futbolísticament, Nogués ha destacat que “és desequilibri en l’1 contra 1, ràpid i amb un bon retorn defensiu”. Així, s’ha mostrat convençut que “ens pot aportar molt”, al mateix temps que ha advertit que “hem de tenir paciència”.

Amb aquestes paraules, el futbolista respira. “Jo haig d’estar tranquil. No tinc cap pressió. El que em toca és sortir al camp a fer el que sé i el treball sempre estarà allà”, ha comentat. El que té clar és que al Principat arriba amb “ganes de demostrar que qui ha confiat en mi no s’equivoca”.

Calvo ha deixat clar que, si cal, ja pot vestir-se de curt el diumenge, al camp del Leganés. “Estic bé. La pretemporada la vaig fer amb el Málaga i vaig jugar. De forma estic bé”, ha apuntat. I sobre els seus companys, afirma que “els veig amb ambició, amb ganes de començar; anirem a guanyar”.

Abans d’aquest partit, per cert, el club espera tenir tancat alguna altra incorporació. Sense dir noms, Nogués s’ha mostrat confiat a poder completar un fitxatge més, com a mínim, aquesta mateixa setmana. I, sobretot, tenir inscrits tots els homes a LaLiga. De fet, ha apuntat que els qui encara no apareixen al web de l’organisme és més aviat per un tema d’anàlisis de documentació per part de la patronal que no pas per dificultats amb el tan famós ‘fair play’ que, ha apuntat, “fa ballar el cap a tots els equips”.

Comentaris (1)

Trending