Esteve i Verdú obriran la temporada d’esquí a Zinal el 18 de novembre

La FAE presenta una temporada marcada pel coronavirus en la qual “cal reinventar-se” i que tindrà la primera gran cita, per a Mireia Gutiérrrez, en la Copa del Món d’slàlom a Levi

Una imatge de la presentació de l'equip d'esquí alpí per a aquesta temporada.
Una imatge de la presentació de l'equip d'esquí alpí per a aquesta temporada. FAE

L’equip nacional d’esquí alpí començarà a competir el 18 i 19 de novembre a Zinal, amb les curses FIS en què participaran Àxel Esteve i Joan Verdú. Dies  després, el 21 i 22, serà el torn de Mireia Gutiérrez, a la Copa del Món femenina d’eslàlom. Són les primeres cites d’una temporada peculiar en la qual, com ha reconegut el director d’alpí, Max Tissot, tocarà “reiventar-se” davant la situació provocada per la Covid-19.

La Federació Andorrana d’Esquí ha fet l’acte oficial de presentació de la temporada, desgranant els objectius que es marquen a cadascú dels integrants de l’equip. Justament, el president de l’entitat, Pepi Pintat, ha posat en relleu “l’esforç extra” que s’ha fet per part de tots, esportistes i preparadors, en una pretemporada molt diferent de les habituals. Una campanya que ja té els primers punts marcats al calendari: Zinal i Levi.

A la primera de les estacions hi viatjaran Àxel Esteve i Joan Verdú. El primer, ha recordat Tissot, després de no haver pogut competir gairebé en cap cursa la passada campanya. “Haurà de tornar a agafar el ritme de cursa i la confiança per poder ràpidament participar en les curses de Copa d’Europa tant en gegant con en eslàlom”, ha comentat el director de l’equip, tot destacant que el seu estat físic “sembla bo i millora encara més cada dia”. Així, s’ha mostrat confiant que “tots els seus esforços li permetin entrar en el Top 30”.

Una altra creu del calendari és el Mundial júnior de Bansko, en el qual han de participar Cande Moreno, també amb fites ambicioses marcades des de la FAE

Pel que fa a Verdú, Tissot també considera que “ha d’agafar el ritme de cursa i confiança el més ràpid possible en un primer temps en curses FIS i després en Copa d’Europa”. Tot i això, s’ha mostrat esperançat en el fet que “estarà al màxim per afrontar l’hivern al seu nivell més alt possible”.

La primera esquiadora a competir de l’equip serà Mireia Gutiérrez. Ho farà a la Copa del Món d’slàlom, a Levi i, ha avisat Tissot, se serà exigent amb ella. “Ha d’assolir resultats en el top 25 de la Copa del Món”, ha comentat el director d’alpí, que ha recordat que enguany compta “amb un bon dorsal de sortida que li assegura una bona pista”.

Respecte a Cande Moreno, l’objectiu és que continuï amb la progressió que va tenir la temporada passada “i intentar ser més regular en el top 20 o 15 de la Copa d’Europa”. No es descarta, si el calendari ho permet, que pugui ser “a alguna Copa del Món amb la intenció de confrontar-se amb el millor nivell mundial i seguir millorant”. En tot cas, la cursa més important de la seva temporada serà “el Mundial júnior de Bansko, on esperem que arribi en un estat de forma excel·lent per anar a buscar un Top 10 o 5”.

Sobre Carla Mijares, Tissot espera “continuïtat a la seva bona progressió feta la temporada passada”. En velocitat, Matías Vargas i Kevin Courrieu tenen objectius similars orientats principalment en les proves de Copa d’Europa. “Aquesta temporada han de fer un pas endavant i entrar regularment en el top 30”, ha afirmat el director tècnic, similar fita que ha de complir, en aquest cas en eslàlom, Àlex Rius. “Fa dues temporades que assoleix resultats a les portes del top 30 i aquesta ha de fer el pas endavant; per això ha de ser capaç d’esquiar més regularment al seu millor nivell i marcar punts en aquest circuit”, ha indicat el màxim responsable de l’equip.

Etiquetes

Comentaris

Trending