Estada de l’equip d’esquí de fons a l’estació alpina d’Stelvio

Carola Vila i Irineu Esteve inicien la segona etapa de preparació de la temporada, amb el primer contacte a la neu, després de setmanes de treball físic a Andorra

Irineu Esteve entrenant a la neu.
Irineu Esteve entrenant a la neu. FAE

L’equip d’esquí de fons de la Federació Andorrana (FAE) es troba a l’Stelvio per continuar amb la preparació de la temporada. Després de tot l’estiu a Andorra amb el treball físic al Refugi d’Entrenament d’Alçada de Naturlandia, a partir d’ara els esportistes aniran alternant estades a la neu amb la feina al Principat. Aquesta setmana, Carola Vila i Irineu Esteve són a l’estació alpina en el que és el seu primer contacte amb la neu.

 “Aquesta és la primera concentració que fem amb neu aquest any”, ha explicat l’entrenador, Joan Erola, que ha remarcat que la preparació a Andorra ha anat “molt bé”, ja que “hem fet un bloc molt consistent, des que vam sortir del confinament, des del mes de maig fins a principis de setembre”. Això els ha permès “acumular les hores i el treball que havíem de fer i hem treballat molt bé”.

En aquest sentit, Erola afirma que “els xavals estan molt bé” i que els resultats dels tests de validació han estat positius. “Ara comencem a tocar neu amb el segon bloc de treball abans de les curses. És una mica de posada a punt tant en el tema tècnic com de perfomance i veurem com van aquests dos mesos i que la Covid ens permeti fer les estades com les tenim programades”, ha comentat. A l’Stelvio, explica, “tot i que no hi ha massa neu, tenim unes condicions bastant correctes, podem entrenar bé i ara anirem fent una setmana de neu i una altra a casa” fins a finals d’octubre, a l’espera de saber com queda el calendari de curses.

Per la seva banda, la fondista Carola Vila ha indicat que “al principi costa una mica trobar les sensacions sobre la neu però a poc a poc ens anem adaptant, i estem contents de poder tocar-la ja”. Esteve apunta que “tenim unes bones condiciones per ser la primera glacera, i a veure com passa. A casa hem descansat molt bé”.

Etiquetes

Comentaris

Trending