"Mai un organitzador d'uns Campionats del Món d'esquí alpí ha perdut diners"

La candidatura Andorra 2027 proposa el lliurament de medalles i la cerimònia de cloenda a la Rotonda de la capital i el director general d'Ensisa, David Hidalgo valora l'impacte econòmic

Comentaris

Una imatge de la compareixença per explicar els detalls de la candidatura.
Una imatge de la compareixença per explicar els detalls de la candidatura. Altaveu

Andorra 2027 proposa la Rotonda d'Andorra la Vella per a la cerimònia de cloenda i per als lliuraments de medalles. la presentació de la candidatura d'Andorra als Campionats del Món d'esquí alpí 2027 a les comissions legislatives d'Esports i Economia. El sorteig de dorsals es farà a la plaça Carlemany de Canillo. Des de Terceravia, Joan Carles Camp ha demanat pel finançament tenint en compte que el pressupost està al voltant dels 40 milions d'euros. Segons Hidalgo, "mai un organitzador d'uns Campionats del Món ha perdut diners". 

El pressupost s'anirà desglossant per presentar-lo a la Federació Internacional d'Esquí (FIS) i s'ha referit en l'apartat d'ingressos que van a càrrec de l'organització, la comercialització de productes, o la venda d'entrades Vip. "En els Campionats del Món la negociació dels drets de televisió i els patrocinadors els tanca la FIS".

Ha reconegut que la resta de candidatures "són molt fortes i de moment estem en una 'final four' amb dues estacions -Crans Montana i Garmisch-Partenkirchen- que acullen habitualment proves de la copa del món i una noruega que és un país amb un pes molt important a la federació internacional d'esquí".

Ha subratllat que és un esdeveniment amb un gran ressò mediàtic. "Només el fet de presentar la candidatura ja suposa una gran campanya de publicitat i sense pràcticament cost". L'organització treballarà perquè siguin els primers campionats del món de la història accessibles. Ha destacat també que és una candidatura de país i que els Pirineus no han acollit mai uns Campionats del Món.

La consellera de Demòcrates, Sandra Codina ha preguntat per l'allotjament i pels voluntaris. Hidalgo ha explicat que els participants i els acompanyants s'allotjaran a totes les parròquies i s'ha referit als voluntaris "com l'ànima de l'esdeveniment" i que es compta amb el suport dels esquí club. 

El conseller socialdemòcrata, Roger Padreny ha preguntat pels patrocinadors i Hidalgo ha avançat que es comptarà, per exemple, amb Andorra Telecom com a soci tecnològic. Ha afegit que es durà a terme una àmplia campanya de comunicació per donar suport a la candidatura.

Comentaris (4)

Trending