Esports ja no pot obviar les falsificacions del Sant Julià: el cas arriba al comitè jurídic esportiu

Com a mínim un dels futbolistes del club lauredià que té demandada l’entitat per impagaments, està buscant la nul·litat de la llicència i ha deixat en mans de l’òrgan administratiu tot l’expedient

Justo Ruiz en un acte públic al costat de la ministra Sílvia Riva.
Justo Ruiz en un acte públic al costat de la ministra Sílvia Riva. SFGA

La Batllia ha d’estar al corrent, almenys, dels impagaments. El departament d’inspecció de treball sap que la UE Sant Julià no paga i que, a més a més, falsifica contractes. La Federació Andorrana de Futbol (FAF), a través del comitè de competició i del d’apel·lació, com a mínim, està al corrent de tot. I, ara, oficialment, el Govern, per via del comitè jurídic esportiu que depèn del ministeri d’Esports també sap oficialment de quin peu calça el club presidit per Manuel Leitao i gestionat per la dupla José Luís Correa-Pepe Mengual.

Oficiosament, segons ha pogut saber l’Altaveu, el secretari d’Estat d’Esport, Justo Ruiz, ja hauria vist documentació que avala la triplicitat de contractes efectuada pel Sant Julià i que evidencia que hi ha documents falsificats, firmes falsificades. Però fins ara, Ruiz actuava a mode de mitjancer de no se sap massa ben bé què. Ara, però, el comitè jurídic esportiu té sobre la taula, almenys, un recurs presentat per un dels futbolistes que vol aconseguir la llibertat total respecte del Sant Julià per poder fer carrera esportiva a la Lliga Multisegur.

La samarreta del Sant Julià.

Relacionat

El club dels tres contractes

És a dir, no val allò que hauria pregonat Justo Ruiz en alguna reunió: buscar que el Sant Julià afluixés la mosca, saldés els deutes, i que el jugador toqués el pirandó. No, no. En aquest cas, segons fonts governamentals, el futbolista ha deixat clar que vol la nul·litat de la llicència i per això ha portat el cas a l’organisme jurídic depenent del ministeri d’Esports. El següent pas és dur ja el cas als tribunals ordinaris, per una via diferent, és clar, a la laboral. I pot arribar a ser l’avantsala que intervinguin d’una vegada organismes internacionals per tal que vegin de quin peu calça, almenys, una part del futbol andorrà en connivència, aparentment, d’altres estaments que en lloc de buscar acords d’amagatotis el que haurien de fer és promoure accions d’iniciativa pròpia per fer decaure actuacions irregulars.

El jugador Jorge Santos a la seva arribada al Sant Julià.

Relacionat

Un jugador del Sant Julià denuncia que el club va presentar un contracte ‘paral·lel’ a immigració

De fet, encara no es pot descartar que l’afer -del qual també en té constància la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS), davant de la qual la UE Sant Julià també protagonitzaria anomalies- acabi arribant als tribunals penals. Algun dels futbolistes implicats ja va acudir a la policia amb la intenció d’interposar una denúncia per un delicte contra el tràfic jurídic. En efecte, li haurien suplantat la seva persona i li haurien falsificat la firma per aconseguir des d’un contracte laboral, a una autorització d’immigració, fins a una fitxa futbolística. Però la policia va declinar rebre la denúncia i va enviar el jugador a interposar una querella.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending