Esports confia que no es repetirà un cas com el de la jugadora a qui es va fer pagar atenció mèdica

Des del ministeri, s’atribueix la situació al fet que la noia no portava “l’acreditació” de tenir contractada la mútua, però s’ha instat a aquesta empresa i al SAAS a tancar un conveni per evitar fets similars en el futur

Accés a Urgències de l'hospital.
Accés a Urgències de l'hospital. Toni Solanelles

Govern considera que no s’ha de tornar a repetir una situació com la viscuda per una jugadora del Sant Gabriel femení després de lesionar-se durant un partit disputat a la Massana contra l’ENFAF. Quan va ser atesa a l’hospital de Meritxell, la família va haver de pagar una factura de 850 euros. Aquests diners, han assegurat fonts del ministeri d’Esports, van ser retornats l’endemà mateix. A banda, s’entén que sense gaires problemes s’ha de tancar l’acord entre la mútua de la Federació Catalana i el SAAS per garantir l’atenció sanitària en casos similars.

L’executiu, asseguren, es va posar en contacte amb la Federació Andorrana de Futbol (FAF) i el SAAS de seguida que va tenir coneixement dels fets. Expliquen, això sí, que tot el problema es va veure provocat pel fet que jugadora “no portava l’acreditació conforme tenia la mútua”. Per això se li va facturar l’atenció sanitària.

Les jugadores de l'ENFAF celebren un gol.

Relacionat

La FAF remarca que aniria a jugar a Alàs per evitar una exclusió de les competicions catalanes

Cal recordar que la noia s’havia fet mal mentre jugava el duel al camp de la Massana davant l’ENFAF. Va caure i es va colpejar el cap. La situació va generar força alarma, ja que la jugadora no reconeixia ni companyes ni entrenadors i, fins i tot, va arribar a vomitar. Ràpidament va ser traslladada al servei d’urgències de l’hospital. Allà es va recuperar. La sorpresa, però, va ser quan la família va veure la factura que li cobrava el centre sanitari: 850 euros.

Des del Govern, però, s’ha volgut assegurar que aquesta quantitat va ser retornada de seguida a la família: el mateix endemà, segons les fonts del ministeri consultades per Altaveu. Tot i això, també s’entén la preocupació que els fets han aixecat en el si de la Federació Catalana de Futbol i de la mateixa FAF. Per això, “vam contactar de seguida amb ells”.

I s’entén que la situació no es tornarà a repetir, ja que s’ha instat FAF, SAAS i la mútua catalana “a arribar a un acord”. Així, es confia que “no s’ha de tornar a produir un fet similar”.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending