Edgar Montellà, segon a la Pujada Alp 2500

El pilot de l’ACA Esport va mantenir una lluita pel triomf amb el pilot català, resident a Andorra, Jordi Gaig

Edgar Montellà, segon al podi Alp
Edgar Montellà, segon al podi Alp FotoEsport

La Pujada Alp 2500 era esperada per ser l’única del Campionat de Catalunya en què els turismes més potents tenen l’opció de vèncer als CM. Aquesta possibilitat es va fer realitat i Jordi Gaig (Porsche GT3 R) va pujar a l’esglaó més alt del podi, escortat per Edgar Montellà, amb qui va mantenir un duel que va durar fins l’última de les pujades de carrera. En la tercera posició va quedar el també pilot de l’ACA Sport, Toni Arrufat.

La lluita es va iniciar en les mànegues d’entrenaments oficials. En la primera de les pujades va ser Montellà que va parar el crono en 3’12’’028, no obstant això, el que a priori era el seu gran rival es va situar en la segona, una cosa inhabitual en altres pujades, a només 1’’523. En la segona pujada es van mantenir les posicions i pràcticament les diferències entre els dos primers.

En la primera pujada de carrera, Gaig va prendre el comandament, encara que per només 3 i 5 dècimes respecte a Montellà i Arrufat, que finalment va ser tercer. En la segona pujada vàlida, els cronos van continuar baixant i els dos protagonistes van rebaixar gairebé 1’’, però l’avantatge va continuar sent per a Gaig.

A Alp, la presència de pilots de l’ACA Esport va ser nombrosa. Als habituals aquesta temporada en el certamen català de muntanya, com Marc Solsona, també es van inscriure Felipe Brandao, Manel Guiral, Eduard Andueza, i esment especial per a Antonino Vazquez. Vazquez va ser protagonista de l’època daurada de la Muntanya a Andorra i va penjar el casc en el 1988 i des de llavors no havia participat en cap competició.

Montellà va mostrat que segueix la seva progressió després de superar moments de dubtes a l’inici de temporada. A Alp li va posar les coses molt complicades a Gaig i el seu potent Porsche GT3, el triomf absolut li va quedar a prop. “No ha pogut ser, però estem molt satisfets de com han anat les coses. Continuem baixant els cronos de temporades anteriors i a més, en aquesta ocasió, hem guanyat entre els CM, un bon resultat pensant en el campionat”.

Una vegada disputada la Pujada Alp 2500, l’activitat en el Campionat de Catalunya de Muntanya queda en estand-by fins als primer cap de setmana d’octubre, llavors es disputés la Pujada a Ullastrell. Malgrat tot, la majoria de pilots que van estar a la Cerdanya, tindran l’oportunitat de seguit en actiu a la fi d’aquest mes de juliol. Els dies 31 i 1 d’agost es disputa la Course de Côte de Font Romeu. En el mateix cap de setmana es disputarà la prova gallega del Campionat d’Espanya de l’especialitat, serà la 47a Pujada a Chantada.

Etiquetes

Comentaris

Trending