El desconeixement de la federació francesa de rugbi aboca el VPC al precipici

Els andorrans, que al país veí tenen els mateixos drets que els francesos tret del de votar a les eleccions, mai poden ser considerats com a jugadors estrangers

Comentaris

Espot i Riva amb jugadores del VPC, el president Gerard Giménez i l'entrenador Dani Raya aquest divendres a Ordino.
Espot i Riva amb jugadores del VPC, el president Gerard Giménez i l'entrenador Dani Raya aquest divendres a Ordino. VPC

Un canvi a la normativa federativa francesa complica, i molt el futur del VPC Andorra en el campionat d'aquell país. El sistema francès de llicències inclou les A, per als gals, la B, per als europeus, i la C, per als extracomunitaris. Segons el reglament només es poden alinear dos jugadors B o un B i un C, però els andorrans no estan considerats com francesos a nivell de llicència A -poden arribar a tenir-la amb cinc anys seguits de residència-, sinó com a B, fet que impossibilita que el VPC pugui comptar amb jugadors per disputar els partits. 

El VPC ja ha demanat el suport de Govern i de l'ambaixada francesa per resoldre la situació. En un principi pot ser per desconeixement de l'ens federatiu perquè no és lògic que un andorrà pugui prendre part en oposicions i concursos públics però que sigui considerat un estranger per jugar a rugbi en un campionat regional. O el que és el mateix: que pugui obtenir una plaça a l'Administració però que hagi de jugar com estranger al camp del Tarascon, a 80 kms d'Andorra. Els andorrans tenen reconeguts els mateixos drets que els francesos en tots els àmbits tret de poder anar a votar en les eleccions.

Aquest no és l'únic tema que grinyola. L'altre és el de la distribució de grups. El VPC ha quedat enquadrat amb els equips del Llanguedoc-Rosselló. Són desplaçaments llargs i pesats. És cert que mirant un mapa, Andorra està més a prop de Montpellier que Toulouse. Però també és cert que entre les dues ciutats tot és un trajecte que es pot fer per autopista mentre que des d'Andorra cal superar ja sigui el Mont Louis o la carretera fins a Tarascon amb trànsit i molts revolts. El fet d'haver confeccionat la normativa i els grups des de París no ha ajudat.

Aquest mateix divendres, Sílvia Riva ha explicat que "hem establer contactes, primerament amb l'ambaixada, per traslladar-los la preocupació i per veure quines solucions es poden trobar per tal de poder mantenir el VPC en la competició francesa". En aquest sentit, la titular de Cultura i Esports ha explicat que des de la seu consular s'ha estat receptius i que no han vist una tasca impossible fer de pont entre el club i la federació francesa per tal de trobar una solució. El VPC és l'únic club andorrà que milita en un campionat de França.

Etiquetes

Comentaris

Trending