El coronavirus colpeja l’equip de la Federació d’Esquí

Quatre esportistes han donat positiu per Covid-19, fet que ha obligat a aïllar-los i confinar tres companys més i un membre del cos tècnic amb els quals havien estat en contacte

El grup d'esquí alpí de la federació per aquesta temporada.
El grup d'esquí alpí de la federació per aquesta temporada. FAE

Quatre esquiadors de l’equip nacional han donat positiu per coronavirus en els controls que la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) realitza a tots els seus membres quan tornen d’una estada fora d’Andorra. Des de l’entitat s’ha informat que, malgrat haver estat contagiats, tots ells evolucionen de forma correcta i sota el seguiment dels serveis mèdics.

Els positius s’han detectat després que els esquiadors tornessin d’una estada de preparació de la cada cop més propera temporada d’hivern. La FAE va seguir el protocol establert i va sotmetre tots els membres de l’expedició a proves diagnòstiques. Es tracta, indiquen es de l’entitat, del “procediment, emprat per decisió interna per salvaguardar la salut de tota la comunitat esportiva, així com per controlar la possible propagació del virus”.

A banda dels quatre diagnosticats, tres esquiadors més i un membre del cos tècnic han estat confinats com a mesura de precaució en haver mantingut contacte estre amb els positius

Segons s’ha explicat des de la FAE, la gran majoria de membres de l’equip es van fer PCR el divendres passat i van donar negatius. Dilluns, un esquiador que no havia pogut sotmetre’s a les proves, se la va fer i dimecres va rebre el resultat positiu, al mateix temps que un company desenvolupava símptomes. La federació va engegar una altra ronda de tests que aquest divendres ha acabat confirmant dos infectats més

A partir d’aquí, s’ha iniciat el procediment per posar en marxa els protocols d’aïllament, d’acord amb el Govern, tant dels esquiadors afectats com de la resta de les persones que, en els últims dies, han estat en contacte amb ells. En total, vuit persones, quatre diagnosticades positivament i quatre (tres esquiadors i un membre del cos tècnic) per haver-hi estat en contacte. Els casos confirmats evolucionen dins de la normalitat i es troben bé.

La FAE deixa clar que continuarà amb la seva política de control de tots els esportistes que tornen a Andorra després d’una estada a fora, amb testos immediats per assegurar-ne la bona salut. S’entén que els positius detectats demostren que els controls són efectius i que la decisió ha estat la correcta.

Pel que fa a les estades, un dels canvis provocats pels positius té a veure amb l’estada que l’equip masculí començava aquest dissabte als Alps francesos. Finalment, només viatjaran dos esquiadors. Pel que fa a futurs desplaçaments, s’està pendent de com evolucioni tant els mateixos esportistes diagnosticats com l’epidèmia.

El director de l’equip alpí, Max Tissot, ha remarcat que “aquests casos positius els hem aconseguit detectar perquè la FAE, internament, ha decidit mantenir els tests PCR quan els equips tornen d’una estada a l’estranger”. Ha destacat també que “no és un protocol oficial” però ha indicat que els tests són importants perquè “un dels casos era sense símptomes, el qual podia haver estat molts dies contagiant als seus contactes”.

Comentaris

Trending