La Copa del Món de BTT a Vallnord, repte màxim per a l’equip nacional de ciclisme

Quinze corredors de tres disciplines diferents formen la ‘selecció’ de la Federació Andorrana de Ciclisme

Els integrants de l'equip amb responsables tècnics i polítics.
Els integrants de l'equip amb responsables tècnics i polítics. FAC

La Copa del Món de BTT a Vallnord Pal Arinsal és un dels objectius principals de la temporada per a la Federació Andorrana de Ciclisme (FAC). Però també el Campionat d’Andorra d’Enduro i la Copa Catalana Internacional. Per afrontar aquestes proves i totes les que formen part del calendari de la present temporada, la FAC ha presentat aquest dilluns l’equip oficial, composat per quinze corredors de tres disciplines diferents.

L’equip oficial s’ha presentat en un acte oficial a la Massana en presència del secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, el conseller d’Educació, Joventut i Esports del comú massanenc, Kevin Poulet; el director general de Vallnord – Pal Arinsal, Josep Marticella; i el president i el director tècnic de la FAC, Gerard Riart i Ivan Vila respectivament. Justament, aquest darrer ha estat l’encarregat de presentar els quinze ciclistes de les tres categories diferents que configuren l’equip.

En categoria de descens, Arnau Graslaub i Alex Iscla seran els representants d’aquesta. Pel que fa a la categoria de Cross Country, 8 corredors participaran en diferents curses durant la temporada. S’ha presentat a César Da Cunya, Roger Turné, Adrià Regada, Nuno Gomes, Stefan Ansion, Kilian Folguera, Xavi Jové i Bernat Saspluga. Finalment, en la categoria de ciclisme de carretera, comptaran amb la presència femenina de Magalí Salomon i quatre corredors masculins: Gerard Mora, Marc Saura, Sergi Casabella i Oscar Cabanas. Vila ha destacat que alguns d’aquests corredors també participaran a la Copa del Món de BTT de Vallnord Pal Arinsal, un dels objectius de la temporada. Però ha aprofitat també per destacar altres objectius com el Campionat d’Andorra d’Enduro i la Copa Catalana Internacional.

El president de la FAC, Gerard Riart, a més d’agrair tot el suport de Govern, de l’estació i de la Massana, ha volgut remarcar els objectius de la temporada, principalment la Copa del Món a Vallnord – Pal Arinsal, on alguns dels corredors podran participar. Així mateix, els Campionats Mundials de 2024 ajudarà a completar l’equip, “sense oblidar-nos dels Jocs dels Petits Estats l’any 2025”. Com a novetat, aquesta temporada, Andorra té un campió d’Espanya de descens en categoria cadet i esperen poder aconseguir entrar a les finals de les Copes del Món aquesta temporada.

Etiquetes

Comentaris

Trending