La Copa Ford U10 tindrà cinc proves del gener a l’abril

La FAE, juntament amb els esquí clubs del Principat, ha preparat l’edició d’aquest any, que es disputarà a totes les estacions del país

Presentació de la Copa Ford U10.
Presentació de la Copa Ford U10. FAE

Aquest dilluns la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) ha presentat, juntament amb els esquí clubs del Principat, l’edició d’aquest any de la Copa Ford. La competició estarà formada per un circuit U10 que es disputarà a totes les estacions del país, des del mes de gener fins a l’abril.

La primera cursa de la Copa Ford serà el pròxim cap de setmana a Soldeu, amb el Trofeu Illa el dia 23. En total, es preveuen cinc curses repartides al llarg de la temporada. El calendari serà, després de la primera d’aquest diumenge, el dia 27 de febrer el Trofeu Espunyes, a Arcalís; el 5 de març l’Ski team race SIEP, al Pas; el 3 d’abril el Trofeu Crèdit, a Soldeu i el 10 d’abril el Trofeu Pollets, a Arinsal.

El campionat serà per al club que sumi més punts, i a cada prova, a banda de puntuar, també es farà entrega dels premis als millors classificats de l’etapa. La peculiaritat de la Copa Ford és que no és una cursa en format individual, tot i que baixen d’un en un, sinó que és una cursa per equips. En concret, s’agafen els 10 millors classificats de cada club, se suma el temps i es classifiquen. No es farà pública la classificació individual, sinó la grupal.

Carles Visa, gerent de la FAE, ha explicat que aquesta competició “ens permet donar un salt qualitatiu en relació a l’organització i sobretot pel que ens aporta la Copa Ford, que va més enllà del que seria una simple cursa d’esquí”. A més, ha assenyalat que això els permet “crear un vincle amb els nostres corredors, que els manté motivats per treballar, millorar durant tota la temporada, i no d’una forma puntual”.

Etiquetes

Comentaris

Trending