Cop d’autoritat del líder Inter Escaldes en l’inici del play-off pel títol futbolístic

Dos grans gols, d’Artigas i Marc Pujol, permeten a l’actual campió superar l’FC Santa Coloma

Xut de Fede Bessone en presència de Luis Blanco i Torres.
Xut de Fede Bessone en presència de Luis Blanco i Torres. FAF

L’inici del play-off pel títol ha servit a l’Inter Escaldes per agafar distància sobre els seus perseguidors, sobre els altres aspirants a ‘prendre-li’ la cadira de campió, i per donar un cop d’autoritat amb els dos grans gols que li han servit, aquesta tarda al centre d’entrenament de la Massana, per desfer-se de l’FC Santa Coloma (1-2).

Colomencs i escaldencs han disputat un enfrontament trepidant en un duel que les darreres temporades s’ha convertit en gairebé una tradició d’equips amb voluntat i potencial per aspirar a tot. No obstant, l’Atlètic Escaldes i el Sant Julià tampoc no volen quedar enrere tot i que en aquesta primera jornada del play-off pel títol, aquest matí, han signat un empat.

L’Inter s’ha avançat ben aviat amb un gran gol d’Artigas, que ha aconseguit culminar una excel·lent jugada d’atac del conjunt blau i negre tot i que avui vestia de vermell. Era el minut sis. Encara no mitja hora després, però, Sosa ha aprofitat una centrada de Luis Blanco per la banda dreta per superar la defensa de l’Inter i tornar a posar la igualtat en el marcador.

L’empat s’ha mantingut fins al descans i més enllà. Tot i les ocasions a una banda i l’altra i malgrat la combativitat que oferien colomencs i escaldencs, no ha estat fins al tram final del partit quan després de recuperar una pilota a tres quarts de camp, Marc Pujol amb un fort xut des de fora de l’àrea ha aconseguit fer inútil l’estirada de Ramos i ha establert el que ha acabat sent el definitiu 1-2.

sant julia at escaldes
Els lauredians han aconseguit l'empat en el temps afegit.

La victòria de l’Inter li permet obrir distàncies amb els seus tres rivals pel títol. Perquè hores abans, Sant Julià i Atlètic han acabat amb un empat a 2. Un gol de Matías Vaamonde resolent un embolic dins l’àrea escaldenca en el darrer sospir del temps afegit ha servit els laurediana per sumar un punt després de començar guanyant gràcies a un gol força matiner (minut 5) de David Virgili que ha quedat en no-res gràcies als encerts del serbi Zugic i de Xavi Vieira, que poc abans del descans (minut 43) havia aconseguit posar per davant l’Atlètic.

Un matx sense transcendència, ajornat al seu dia per casos de coronavirus i corresponent encara a la lligar regular de la primera divisió del futbol andorrà, la UE Santa Coloma no ha tingut cap mirament per derrotar la Penya Andorra. Tot i que no ha estat fins al minut 21 que els colomencs han aconseguit el primer gol, a partir de llavors n’han fet sis més per acabar aconseguint un triomf incontestable (7-0).