Conclouen els Jocs dels Petits Estats amb el focus posat a Andorra 2025

La cita europea ha acabat amb un molt bon resultat per al medaller del Principat amb la recollida per part del cap de Govern del relleu pel testimoniatge com a pròxima seu de l’esdeveniment

La delegació andorrana durant la cloenda.
La delegació andorrana durant la cloenda.

Els Jocs dels Petits Estats de Malta han acabat per al Principat amb un bon sabor de boca i amb el focus posat en la pròxima edició. De fet, el cap de Govern, Xavier Espot, ha recollit aquest dissabte al vespre el relleu pel testimoniatge que acredita que Andorra serà la pròxima seu de l’esdeveniment. Això, sumat als bons resultats que ha tingut la delegació nacional, amb un medaller que ha superat les expectatives, serveix per posar punt i final a una molt bona participació.

Fins a una vintena de metalls han sumat els esportistes que han participat a les diferents disciplines a Malta. Això sí, amb el dubte i el desacord amb la que sumaria 21, que és la corresponent a Aina Cinca. Cal recordar que, tot i acabar tercera, durant la prova la quarta participant no va poder finalitzar i, per tant, no li correspondria el bronze. A banda d’això, Andorra ha aconseguit superar els resultats de Montenegro durant la darrera edició, on es van sumar 17 medalles.

Entre els resultats que ha obtingut la delegació andorrana cal destacar els cinc ors. Tots ells treballats i merescuts. A més a més, amb una presència femenina força notable, sent tres dels cinc metalls corresponents a l’equip de rugby, Nàdia Tudó i Vicky Jiménez. Els altres dos ors han estat per als atletes Pol Moya i Nahuel Carabaña, que cada cop més es consoliden com a esportistes destacats del país.

Amb aquesta cloenda i uns bons resultats, la mirada es comença a centrar en el 2025. Ha estat Espot qui ha recollit la bandera dels Jocs dels Petits Estats de la mà del ministre d’Esports de Malta, Clifton Grima. D’aquesta manera, es marca un nou rumb i el Principat agafa el relleu de l’esdeveniment amb dos anys de molta feina per davant. Espot ha destacat que els jocs “son un clar exemple d’esforç per impulsar els valors de l’olimpisme, especialment entre els més joves”. De fet, la delegació andorrana d’aquest any també ha destacat per tenir esportistes força joves que, així i tot, han aconseguit fer-se amb els podis.

D’altra banda, Espot ha indicat que, així comença “el compte enrere” per acollir l’esdeveniment al país, que hauria de tenir com a objectiu ressaltar els valors educatius, l’exemplaritat i la responsabilitat social. Aquesta serà la tercera vegada que Andorra acollirà uns Jocs dels Petits Estats, després de fer-ho entre el 1991 i el 2005. Per tant, ara cal posar-se les piles per tenir-ho tot a punt. Cal no oblidar que, tot i l’optimisme i la il·lusió, l’ombra de les millores a l’Estadi Comunal, el multifuncional i l’FC Andorra plana sobre el 2025.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending