Clément Mignon i Ellie Salthouse s’emporten l’Ironman 70.3 i Xavi Jové és el millor andorrà

La prova, realment exigent, sumava 1,9 quilòmetres de natació a Engolasters amb una cursa de ciclista de 90 i una mitja marató

Un instant de la prova de natacio a Engolasters.
Un instant de la prova de natacio a Engolasters. Andorra Multisports Festival

El francès Clément Mignon i l’australiana Ellie Salthouse han estat els triomfadors de la primera edició de l’Ironman 70.3 que se celebra a Andorra. La prova, celebrada aquest matí a l’entorn del llac d’Engolasters i a les carreteres del país ha servit per culminar la primera edició del Multisports Festival. Xavi Jové ha estat andorrà.

700 atletes de 20 nacionalitats han pres part a la competició. Havien de completar un recorregut amb 1,9 quilòmetres de natació, 90 quilòmetres en bicicleta, coll d’Ordino inclòs i una mitja marató a Andorra la Vella.

El més ràpid ha estat Mignon, que ha sabut aprofitar que arribava en millor estat físic a la cursa a peu i ha estat el primer a arribar a la línia de meta de l’aparcament del Parc Central. Ha completat l’exigent cursa en un temps de 4h22’56’’. En segon lloc ha arribat l’italià Miclele Sarzilla (4h24’47’’) i, tercer, l’australià, Cameron Wurf.

L’andorrà Xavi Jover, amb un temps de 4h53’ ha estat el millor entre els participants del país. Per tant, s’ha proclamat campió nacional de mitjana distància. Pere Marquina i Gerard Bargalló han estat segon i tercer respectivament.

En categoria femenina, Ellie Salthouse ha completat el recorregut amb una marca de 5h10’01’’. Segona ha estat l’alemanya Svenja Thoes i el bronze ha estat per Emma Bilham, de Suïssa. Pel que fa al campionat andorrà, la guanyadora ha estat Alejandra López i la segona classificada Mónica Tarragona.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending