Els certificats per poder practicar esport federat tindran dos anys de vigència

El reglament estableix que, en cas de menors que facin menys de set hores a la setmana, els podrà emetre un pediatre; per a la resta, caldrà un especialista en medicina esportiva

La ministra Riva, durant la presentació dels reglaments.
La ministra Riva, durant la presentació dels reglaments. SFGA/J.A.VILADOT

El Govern ha donat el vistiplau a quatre reglaments que desenvolupen la Llei de l’Esport, aprovada el 2018. Entre ells, el que estableix la normativa sobre els certificats que tota persona, sigui infants o adults, han de tenir per poder estar federat. Així, s’estableix que, per norma general, la vigència serà de dos anys. Un altre dels textos és el que fixa els diferents models d’estatus per a les entitats que, ara, hauran d’adaptar els seus als requisits legalment establerts.

Amb un cert retard amb relació al que tocaria -la ministra Sílvia Riva ho ha justificat per la pandèmia, durant la qual “la prioritat va ser fixar els protocols per poder fer esport amb seguretat-, els quatre reglaments que desenvolupen la llei han estat validats aquest dimecres. Un d’ells és el que fixa com ha de ser el reconeixement mèdic d’aptitud a la pràctica de l’esport i l’obtenció del certificat. Una de les facilitats és que per als menors, si fan menys de set hores a la setmana, el podrà signar un pediatre. Per a la resta, caldrà que sigui un especialista en medecina esportiva. Com a norma general, la vigència serà de dos anys, tret que el metge o la federació pertinent consignin un termini inferior.

Riva ha recordat que actualment hi ha vigent la normativa del 2000, que ja fixava aquesta obligació. Ara, a poc a poc, tots els esportistes hauran d’anar passant pel nou reglament. “Tenim al tomb de 12.000 llicències, però no creiem que hagi de generar estrès ni demanar-ho ni emetre-ho per part dels facultatius”, ha comentat la ministra.

Un altre reglament és el que fixa el model dels estatuts que hauran de tenir a partir d’ara les diferents entitats, en funció de si són federacions, clubs o agrupacions. A partir d’ella, totes les existents hauran d’anar-los adaptant a la nova llei. “Els hi hem volgut posar més fàcil amb aquests models”, ha indicat Riva.

A banda, també s’ha aprovat el nou reglament de la Comissió Jurídica Esportiva i el del Règim disciplinari esportiu. Aquest darrer incorpora un procediment urgent pels casos en els quals els perjudicis d’una resolució més lenta no serien proporcionals. El text, però, no servirà per infraccions de dopatge, que ja estan regulades a la llei sobre aquesta matèria.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending