Cande Moreno, 41a al supergegant de la Copa del Món de Kvitfjell

Ha estat la darrera cursa de la competició, que ha comptat amb condicions canviants durant tot el dia i l’esquiadora l’ha valorat com una de les més “estranyes”

Comentaris

Cande Moreno en una imatge d'arxiu
Cande Moreno en una imatge d'arxiu Christophe Pallot / ZOOM

Aquest diumenge s’ha disputat l’última cursa de la Copa del Món de velocitat per a Cande Moreno a Kvitfjell, Noruega. Les condicions canviants durant tot el dia han fet que aquesta carrera sigui una de les més “estranyes” per a l’esquiadora andorrana. Finalment, ha arribat a baix en la 41a posició.

Després de buscar en altres carreres poder completar la baixada neta d’un supergegant de Copa del Món, avui Cande Moreno ho ha assolit en un dia molt difícil per les condicions canviants que han provocat un ball en la classificació poc habitual en una cita d’aquest nivell. De fet, el podi, amb tres austríaques, ha estat copat de tres esquiadores amb els dorsal alts (31, 29 i 26), pel fet que han sabut aprofitar una millora substancial de les condicions de la pista, amb millor visibilitat i quan ha deixat de nevar

Aquestes condicions també han afectat a la baixada de Cande Moreno. Quan ha arribat el moment de l’andorrana, amb el dorsal 41, feia uns minuts que havia començat a nevar fort novament. Moreno ha lluitat la baixada per arribar a baix i sortir d’aquesta manera de Kvitfjell amb un bon sabor de boca, afegint a això el bon resultat del dia anterior, quan en el descens va entrar a la zona de punts en ser 25ª. El seu crono ha sigut de 1.32.95, a 3.70 de la guanyadora, l’austríaca Mina Ortlieb (1.29.25). La 30ª posició que tancava els punts de Copa del Món ha estat per a la polonesa Maryna Gasienica-Daniel, amb 1.31.26. Cande Moreno ha acabat a 1.69.

L’esquiadora ha remarcat que ha sigut una carrera “estranya, perquè al principi les condicions no eren bones, després hi ha hagut una finestra en què ha parat de nevar i es veia millor i noies sobre el dorsal 30 han començat a baixar molt el temps”. El seu objectiu, però, estava en arribar a baix, “i com a mínim això sí ho he fet, tot i que ha sigut una lluita molt gran, tant a nivell de condicions com dels problemes que he tingut”.

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending