Campanya per fidelitzar la base del bàsquet femení

La federació ha engegat la campanya “Her World Her Rules” per fer créixer el nombre de llicències i donar suport a les jugadores actuals

La jugadora de la categoria Mini-Femení del MoraBanc, Emma Vila
La jugadora de la categoria Mini-Femení del MoraBanc, Emma Vila

La Federació Andorrana de Bàsquet (FAB), en col·laboració amb la Federació Internacional (FIBA), ha impulsat la quarta edició de la campanya “Her World Her Rules”. L’objectiu és fer créixer el nombre de llicencies femenines i fidelitzar les jugadores actuals. L’acció s’estrena aquest dijous i compta amb Anna Palma, del Club Baloncesto Bembibre, a més de la jugadora de la categoria Mini-Femení del MoraBanc, Emma Vila.

La campanya “Her World Her Rules” constarà d’un vídeo protagonitzat per Palma, que ha participat en el projecte de forma desinteressada. La jugadora, nascuda a la Seu d’Urgell, s’ha mostrat il·lusionada amb la iniciativa, “em sento molt propera al país i estic contenta de col·laborar en la fita d’aconseguir integrar més jugadores a la Federació”. També ha reconegut que és necessari seguir fomentant la igualtat de gènere en l’esport. Vila, jugadora del MoraBanc, donarà vida a l’Anna Palma amb nou anys.

La campanya pretén posar èmfasi en la importància de treballar els valors de gènere des de la infància i posar l’esport com a eina vehiculadora, ja que comporta uns principis que van més enllà de l’exercici físic. A més, de fidelitzar i animar a les noies a continuar jugant, ja que, segons dades de la Liga Femenina Endesa, quatre de cinc nenes abandonen el bàsquet abans de complir 16 anys.

Si bé la campanya s’ha realitzat a Andorra, s’emmarca en un projecte liderat per FIBA a tota Europa amb diferents activitats en col·laboració amb les federacions nacionals. El director tècnic de la FAB, Jaume Tomàs, ha agraït l’assignació de nous fons per donar suport a l’objectiu d’atraure noies a l’esport en edats d’educació primària i secundària. “Des de la primera edició hem aconseguit fer campanyes amb contingut i valors que ens han permès engreixar la piràmide per la base amb categories com són la Mini i Pre-mini, que representen el futur del bàsquet femení del país”, ha afirmat.

La iniciativa va arribar en un moment on la FAB es plantejava la continuïtat dels equips femenins de bàsquet. “Ha sigut un abans i un després, i avui comencem a recollir els fruits de les primeres edicions”, ha celebrat Tomàs. “Actualment busquem captar noves jugadores, però sobretot fidelitzar les que ja tenim”, ha puntualitzat, recalcant la importància de reforçar el sentiment de pertinença a un club.

 

 

Comentaris

Trending