La ‘Bombonera’ podria recuperar el públic al tram final de l’ACB

El govern espanyol, que té la darrera paraula sobre la lliga de bàsquet, valora permetre un aforament limitat d’espectadors a partir del cap de setmana del 8 i el 9 de maig

Un imatge d'un dels partits de la passada temporada, encara amb públic.
Un imatge d'un dels partits de la passada temporada, encara amb públic.

La lliga ACB i, per tant, la ‘Bombonera’, podria recuperar el públic a les graderies pel tram final de la competició regular. El govern espanyol, de qui depèn aquesta decisió, està analitzant la possibilitat de permetre el retorn dels espectadors als pavellons a partir del cap de setmana del 8 i 9 de maig. Aquest, cal recordar, coincideix amb el final de l’estat d’alarma.

Fa setmanes que a moltes competicions esportives d’arreu del territori espanyol, com també passa a Andorra, ja poden tenir aficionats. És el cas, per exemple, de la Segona B -a Can Misses el diumenge es permetien fins a mil persones-, o la lliga Asobal d’handbol, entre moltes altres. L’excepció és el futbol de Primera i Segona divisió i l’ACB. En aquests dos casos, qui ha d’obrir les portes de les instal·lacions és el Consell Superior d’Esports (CSD) i, per tant, el govern espanyol. Per això, en el cas del MoraBanc, no ha pogut beneficiar-se de la mesura que ara fa setmanes va decretar el Govern, permeten l’accés de públic fins a un màxim del 40% de l’aforament.

Això podria canviar en pocs dies. L’executiu que encapçala Pedro Sánchez està valorant aquesta possibilitat, com ha confirmat la seva portaveu, María José Montero, tot i que marcant sempre la prudència com a principal requisit. Així, segons alguns mitjans, aquesta autorització podria arribar el cap de setmana del 8 i el 9 de maig que coincideix amb la finalització de l’estat d’alarma.

“El govern actuarà sempre amb relació al tema del públic als esdeveniments esportius seguint el que es dicti per part de les autoritats tècniques i sanitàries”, ha indicat. Per ara, però, no ha volgut confirmar res però sí que ha admès que “s’està treballant en aquests entorns revistant, igual que en matèria esportiva en la cultural, la celebració d’actes massius”. Un punt que serà clau, pel que ha apuntat, seran “els nivells de vacunació”.

En tot cas, el retorn, evidentment, seria sota importants condicions, com ara l’ús de mascaretes o la distància de seguretat. Alguns mitjans parlaven d’un aforament màxim del 25%. En el cas del pavelló del MoraBanc aquest seria el que s’hauria de complir.

Si l’autorització arriba pel cap de setmana del 8 i 9 de maig, això faria que els tricolors poguessin tenir el suport del públic en els dos darrers partits a la Bombonera, contra l’Herbalife Gran Canaria i el Guizpuzcoa Basket, previstos pels dies 9 i 16. També tindrien espectadors a la graderia en els desplaçaments a les pistes de l’UCAM i i del Joventut.

Comentaris

Trending