Avortat el conat de vaga arbitral

Els col·legiats de Primera i Segona es plantejaven una aturada en protesta pels atacs rebuts els darrers mesos, però finalment s’han limitat a emetre un comunicat sense autocrítica on denuncien el que consideren una “lamentable situació”

Un àrbitre segueix el joc el duel entre l'FC Andorra i el Huesca.
Un àrbitre segueix el joc el duel entre l'FC Andorra i el Huesca. FC Andorra

Comunicat sí, aturada, no. Els àrbitres espanyols, i principalment els de Primera i Segona Divisió, han acabat descartant l’opció de parar els campionats en curs per expressar el seu malestar pel que consideren una onada d’hostilitat en contra seva. La proposta s’havia posat sobre la taula en una reunió telemàtica que es va celebrar dilluns però que es va ajornar per reflexionar. I s’ha acabat fent marxa enrere. S’ha emès un text de condemna als atacs rebuts, però sense cridar a una vaga que, a manca de poques jornades pel final del campionat suposaria tot un maldecap.

El col·lectiu denuncia que fa setmanes que estan sent el blanc de moltes crítiques. Les gotes que han fet vessar el got han estat, per un costat, les declaracions d’un directiu del València després del partit contra el Sevilla del passat diumenge, reclamant un més que possible penal a favor del conjunt che. Per l’altra, l’agressió patida per un àrbitre després d’un encontre de juvenils a Ceuta.

Amb aquest panorama, el final de lliga a Segona Divisió i per l’FC Andorra (bé, de fet a totes les categories) penjava d’un fil, de l’arbitral. Els col·legiats van mantenir dilluns una trobada telemàtica on es va posar sobre la taula la possibilitat de convocar una vaga en protesta per les fortes crítiques rebudes. La reunió va avançar però es va acabar posposant tota decisió fins aquest dimarts, quan s’ha acabat, com a mínim, reconduint la situació. L’acord final descarta una aturada que, tot s’ha de dir, hauria suposat un important contratemps en aquest tram final del campionat, quan hi ha poc marge per recuperar partits que s’hagin de suspendre o, com seria en aquest cas, jornades senceres.

Els àrbitres, però, han optat per una altra mesura. Via web de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) s’ha emès un comunicat de denúncia. Això sí, sense cap mena d’autocrítica, malgrat que, no es pot negar, tant a Primera com a Segona Divisió -obviant ja categories inferiors-, el llistat de decisions incomprensibles inclús amb l’eina del VAR és llarg.

En el text, es denuncia “la lamentable situació que s’ha generat entorn del col·lectiu” i, fins i tot, es parla obertament “d’una campanya perfectament mesurada i organitzada”. S’acusa directament a “LaLiga i als seus principals dirigents” i s’assegura que s’intenta crear “un clima irrespirable, sembrar el dubte sobre les nostres decisions i menyscaptar la professionalitat arbitral”. Per això, es reclama “respecte i responsabilitat institucional”. A banda, s’aprofita per “deixar clara la nostra autonomia” amb relació a LaLiga i els clubs.  

Comentaris

Trending