Atrets pel projecte tricolor i per l’estil

L’FC Andorra presenta Diego Alende, Jandro i Jacobo, a l’espera de concretar “4 o 5 incorporacions més” amb “paciència”, ja que s’esperarà, si cal, fins al final del mercat

Jacobo, Jandro i Alende, amb les tres samarretes de l'FC Andorra per la nova temporada.
Jacobo, Jandro i Alende, amb les tres samarretes de l'FC Andorra per la nova temporada. G. P.

L’FC Andorra ha presentat els tres darrers fitxatges. D’una tacada. Diego Alende, Jacobo González i Jandro Orellana han posat amb la tricolor, la samarreta d’un projecte que els il·lusiona. Especialment pel fet d’apostar per un model de joc que tots coneixen a la perfecció, ja que és el que durant bona part de la seva etapa de formació han practicat.

Dels tres, Alende és qui més propera té la Segona A. També, però, qui potser té més feina pendent per canviar el xip. “A Lugo teníem un model diferent, però a la cantera del Celta el joc era similar. Costarà els primers dies, però posaré tot de la meva part per adaptar-me”, ha explicat. Al quadre gallec ha disputat les dues darreres temporades i, ara, el club amb què tenia contacte, el Valladolid, li va dir que no comptava amb ell. Tocava buscar una sortida i “l’Andorra ha mostrat una gran confiança en mi i això és el que m’ha fet decidir-me”.

Toits tres han destacat que la seva formació es va fer a clubs que també aposten per un estil de joc associatiu i de tenir la pilota

En canvi, Jandro és ADN Barça. Allà s’ha format i, ara, “vull progressar, fer el salt al futbol professional”. I, al seu entendre, l’Andorra és l’elecció ideal. “He estat tota la meva vida al Barcelona. També conec Eder del seu pas pel primer equip. Quan hi vaig parlar, vaig tenir clar des del primer moment que la idea que em plasmava estava molt alineada amb la meva”, ha comentat. Això sí, avisant que “el ritme i la intensitat seran més grans”.

Per la seva banda, Jacobo es va formar al planter del Madrid i, posteriorment, a la del Celta. “Allà també tenen la idea del joc associatiu. És un model que encaixa en la meva forma de jugar; estic aquí perquè encaixo i perquè es fa aquesta aposta”, ha destacat. L’extrem defensa que “era el moment de tornar a Segona” i valora especialment el projecte que “és el que a tots ens ha convençut; un club que vol créixer i on es nota que ho fan tot per i per al jugador”.

Sobre la categoria, tots tres tenen clar què els espera. “És una lliga molt complicada; pots perdre i guanyar contra qualsevol”, remarca Alende. El central considera que una de les claus “serà tallar com abans millor les ratxes dolentes i allargar al màxim les positives”. L’ex del Sabadell, Jacobo, ha reforçat aquestes paraules. “La principal diferència és el ritme i pensar ràpidament. I les dinàmiques, ha comentat.

El director esportiu, Jaume Nogués, s’ha mostrat satisfet de les tres incorporacions. “Cada cop la plantilla es fa més competitiva”, ha afirmat, tot remarcant que “apostem amb gent amb ambició per créixer”. En el que resta de mercat, avança que es volen encara 4 o 5 incorporacions, que comportaran baixes, però aposta per “la paciència”. Així, ha assegurat que “no ho tindrem tancat al primer partit; ens hem de focalitzar en el final del mercat”, ja al setembre.

BERTO ROSAS, CEDIT A L'UTEBO

En el marc de l’operació sortida, el club ha anunciat aquest dilluns la cessió de Berto Rosas. Jugarà a l’Utebo, de Segona Federació. Abans de marxar, ha renovat amb l’Andorra fins al 30 de juny del 2025, fet que evidencia que es té confiança en la seva projecció de futur. Serà la tercera cessió del davanter, després d’un any al Lleida Juvenil i un altre al Monzón, de Tercera Federació, on va marcar 16 gols en 27 partits.

Comentaris

Trending