L’Atlètic Escaldes ‘pren’ el liderat i envia l’FC Santa Coloma als vuitens de final de la Copa

Els escaldencs derroten els colomencs (2-0) i aprofiten el triomf dels seus ‘compatriotes’ de l’Inter sobre l’Engordany (2-0) per situar-se en el primer lloc a l’equador del campionat de primera divisió

Els jugadors de l'Atlètic Escaldes celebren el gol que ha sentenciat el matx.
Els jugadors de l'Atlètic Escaldes celebren el gol que ha sentenciat el matx. FAF

L’Atlètic Escaldes ha derrotat l’FC Santa Coloma per 2 a 0 i s’ha situat al capdavant de la classificació de la Lliga Multisegur gràcies al triomf de l’Inter, també d’Escaldes, davant qui fins aquesta jornada era el líder del campionat, l’Engordany. Els resultats haguts a l’equador de la lliga obliguen l’FC Santa Coloma a haver de jugar els vuitens de final de la Copa Constitució.

Els primers quatre classificats a la meitat de la temporada s’estalviaran una ronda de la Copa. Per aquest ordre, són l’Atlètic d’Escaldes (14 punts), la UE Sant Julià (13), que durant uns quants minuts en aquesta jornada ha liderat la classificació, l’Engordany (12) i l’Inter (11). La setena jornada del campionat ha estat d’allò més emocionant. Amb tots els partits força igualats i que no s’han resolt ben bé fins als darrers minuts.

El nou líder de la competició ha derrotat, als camps d’entrenament de la FAF, l’FC Santa Coloma amb gols de Rafa Santos i Gemelson. L’equip de Luis Blanco ha tingut molta feina per derrotar els colomencs. I no ha estat fins als vuit darrers minuts que ha aconseguit desembussar el marcador. En l’altre partit de jornada de tarda, s’ha repetit el resultat. Un 0-2 favorable a l’Inter d’Escaldes davant un Engordany que aquest diumenge ha perdut la imbatibilitat. El partit també ha estat d’allò més igualat.

Els primers quatre classificats a la meitat de la temporada s’estalviaran una ronda de la Copa. Per aquest ordre, són l’Atlètic d’Escaldes (14 punts), la UE Sant Julià (13), que durant uns quants minuts en aquesta jornada ha liderat la classificació, l’Engordany (12) i l’Inter (11)

Els escaldencs han començat a encarrilar la victòria gràcies a un penal transformat per Genís Soldevila. Tot i això, els ratllats, aquesta jornada de vermell, han patit una bona estona. L’Engordany ha arriscat d’allò més i en les darreres jugades a pilota parada, ben perilloses, el seu porter, Xisco, s’ha incorporat a l’atac. Producte d’un refús que ha acabat a peus altra volta de Soldevila, i encara amb el porter de l’Engordany intentant recuperar la posició, el davanter de l’Inter ha sentenciat amb un gol des d’una mica menys del mig del camp.

Qui al matí ja s’havia situat entre els quatre primers passés el que passés per la tarda i, fins i tot, durant molta estona ha estat al capdavant de la classificació, era una UE Sant Julià que s’ha imposat al Carroi per 2-1. Amb gols de José Aguilar poc abans d’arribar al descans, amb un brillant xut, i Gomis poc abans de la conclusió del matx, sols ha vist com Ruiz aconseguia reduir les distàncies en temps de descompte.

Finalment, en el duel de cuers, el penúltim s’ha desfet de l’últim. O el que és el mateix, la UE Santa Coloma ha derrotat la Penya Encarnada. Un gol de falta directa del lateral Javi López a un parell de minuts pel final ha suposat el triomf dels colomencs. Fins llavors havia regnat la igualtat i l’emoció. I l’equilibri en el marcador gràcies als gols de Brian Pubill, que ha fet avançar la Penya, i l’empat posterior obra de Boris Anton.