Arrenca la copa del món de BTT amb màxima atenció a la mobilitat

Línies de bus reforçades i gratuïtes per a tothom són algunes de les accions previstes per facilitar l’arribada dels 60.000 espectadors que s’esperen els pròxims dies

Marticella, Sansa, Molné i Torres inauguren la copa del món de BTT de Pal Arinsal
Marticella, Sansa, Molné i Torres inauguren la copa del món de BTT de Pal Arinsal

L’organització de la copa del món de BTT de Pal Arinsal esperen l’arribada de 60.000 persones per presenciar aquest esdeveniment esportiu d’alt nivell. La xifra no és nova però per tal de fer possible que el seu desembarcament a la Massana i a Pal Arinsal sigui el més còmode possible i menys molest per la resta de ciutadans, s’ha previst tot un dispositiu perquè la mobilitat sigui fàcil.

Així les línies de transport públic que arriben a la Massana i que donen accés al centre neuràlgic de la competició a Pal s’han reforçat i seran gratuïtes per a tothom, turistes també. A la zona de competició hi haurà 17 punts de restauració i tot un programa d’animacions i espectacles repartits per tot el recinte per tal d’evitar aglomeracions en un sol punt.

Tot plegat ha començat avui quan s’ha posat en marxa la maquinària per recollir les acreditacions i dijous ja començaran les primeres curses, amb el plat fort el cap de setmana amb les finals tant de descens com de cross country. Es tracta de la novena copa del món que organitza Pal Arinsal i la darrera abans d’acollir l’any vinent els segons campionats del món -els primers els va acollir el 2015-. El director general de Pal Arinsal, Josep Marticella, ha assegurat aquest migdia en roda de premsa que “l’estació està millor que mai i estem cuidant fins a l’últim detall”.  El màxim responsable de l’estació també ha destacat que aquesta vegada no faltaran els millors corredors del mundial, ja que per calendari han pogut venir a la prova andorrana. Sobre les novetats d’aquesta edició ha destacat el nou pot que uneix les dues illetes d’arbres a la Caubella i des del qual es té una visió panoràmica de les muntanyes del país i l’arribada de descens que s’ha modificat, explica, “a partir de l’experiència de l’any passat i aprenent de les errades”.

Sobre el nou pont de la Caubella les cònsols de la parròquia, Olga Molné i Eva Sansa acompanyades de Marticella i el ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres, han tallat la cinta donant per inaugurada la copa del món. Torres ha agraït l’esforç que fa la Massana per potenciar el món de la bicicleta i el turisme d’esports i natura perquè assegura que esdeveniments com aquest que comença avui “són els que ens permeten diversificar l’economia, desestacionalitzar el turisme i aconseguir augmentar les pernoctacions fins a superar els 10 milions com ja va passar l’any passat”.

El ministre també ha assenyalat que cada vegada més les estacions del país i especialment Pal Arinsal són estacions de muntanya i no només d’esquí. De fet, l’activitat d’estiu a Pal Arinsal suposo el 13% del total de facturació. Les xifres d’afluència d’aquest any, tot i ser bones, van una mica per sota de l’any passat, però tal com ha comentat la cònsol major Olga Molné és “perquè encara no s’ha comptabilitzat tot el que comporta la copa del món, ja que l’estiu del 2022 aquesta prova es va celebrar al juliol i, per tant, es fa difícil fer una comparativa ajustada fins que no hagi passat aquest cap de setmana”.

 

Comentaris (4)

Trending