Ariadna Fenés s’imposa en la mitja marató de la Trail100 Andorra

Ordino ha gaudit de valent aquest cap de setmana amb el conjunt de curses que s’han fet al tomb de la primera prova de l’Andorra Multisport Festival, organitzat pel grup Ironman, i que puntua tant a nivell internacional com, en alguns casos, per la Copa d’Andorra

Ariadna Fenés entrant vencedora a l'arribada.
Ariadna Fenés entrant vencedora a l'arribada. IRONMAN

Ariadna Fenés s’ha imposat en la mitja marató ultra inclosa en la Trail100 Andorra, el  primer esdeveniment de la temporada inclòs en el denominat Andorra Multisport Festival, organitzat pel grup Ironman, i que puntua tant a nivell internacional com per la Copa d’Andorra. Fenés ha dominat de principi a final els 21 quilòmetres i 1.750 metres de desnivell positiu de la cursa.

Ha estat una cursa ràpida i molt exigent. La corredora de l’equip nacional s’ha imposat en aquesta mitja marató amb un temps final de 2h50’35”. La catalana i resident Laura Orgué ha finalitzat en segona posició en un crono de 2h59’14”. Ha completat el podi Mercedes Velasco en un temps de 3h10’00”. En categoria masculina, el guanyador ha estat Andrés García amb un temps final de 2h20’53”. Genís Porqueras i Juan Pablo Llanos l’han acompanyat al podi finalitzant en segona i tercera posició en un temps de 2h24’07” i 2h26’26” respectivament.

DSC 5431
Andrés García (esquerra) i Laura Orgué i Ariadna Fenés (dreta) en la línia de sortida.

Ordino ha viscut durant tot el cap de setmana un molt bon ambient de curses, amb les tres proves que s’han celebrat, la de 105 quilòmetres, la de 50 i la mitja marató referida. La cursa més llarga, aquest dissabte, va ser guanyada pel suís Jean-Philippe Tschumi i l’americà Ben Dhiman amb un temps finals de 13h36’38”. Tots dos corredors van anar molt junts en tot el traçat, entrant finalment de la mà en la línia de meta. Els va acompanyar al podi el català i resident Pau Capell amb un corno final de 13h49’50”. En la categoria femenina, la guanyadora absoluta va ser l’austríaca Esther Fellhofer, completant l’Ultra en un temps final de 17h13’03”. La xinesa Yuanyan Wu i la húngara Ildiko Wermescher van completar aquest podi femení en uns temps de 18h44’47” i 18h49’51”.

Dissabte al matí, també van sortir tots els participants que haurien de completar el Trail 50K amb un desnivell positiu de 3.600 metres. Amb un traçat dur i amb molts canvis de terreny, la guanyadora en categoria femenina va ser l’espanyola Anya Tarasova amb un temps final de 6h25’25”. La segona classificada va ser Katrin Goetz amb un temps de 6h53’42”. L’alemanya Lena Glasbrenner va completar el podi femení amb un temps final de 7h30’56”. En la categoria masculina, el guanyador de la prova de 50 quilòmetres va ser el canadenc ChrisWan Meier amb un crono final de 5h42’25”. El van acompanyar al podi els espanyols Oswaldo Luis Medina i Marc Pinsach amb uns temps de 5h45’51” i 5h51’03”.