Andorra supera Gibraltar i aconsegueix la segona victòria a l’Europeu de bàsquet per a petits estats

S'imposa per 91-74 en un enfrontament que s'ha decidit al tram final i amb 27 punts de Guille Colom amb sis triples, vuit rebots i quatre assistències

Guille Colom intenta superar el marcatge d'Alejandro García durant el partit d'aquest dijous. FIBA

Andorra ha aconseguit la segona victòria a l’Europeu de bàsquet per a petits estats en derrotar Gibraltar per 91-74. L'enfrontament ha estat marcat per la igualtat en el segon i tercer quart i pel domini d'Andorra en els altres dos i especialment en el darrer en el qual ha anotat 33 punts. El màxim encistellador del partit ha estat Guille Colom amb 27 punts, sis triples, vuit rebots i quatre assistències. El primer triomf va ser dimecres contra San Marino.

El combinat dirigit per David Eudal ha repetit la sortida amb força del partit contra San Marino dominant en el primer quart per 24-14 amb Aaron Guzmán autor de 6 punts i dos triples de Bruno Bartolomé i de Guille Colom. Gibraltar fallava els seus quatre intents de tres punts i no dominava en els rebots.

L'inici del segon quart feia creure que l'enfrontament seria un passeig pels andorrans. Un altre triple de Guille Colom posava la màxima diferència (27-14). Quan el partit semblava encarrilat ha arribat la reacció de Gibraltar amb un parcial contundent de 9-22 (36-36) i un marcador a la mitja part de 39-41 amb 13 punts de Thomas Yome, un jugador molt polivalent de Lliga LEB.

A la represa, dos triples de Bruno Bartolomé i de Guille Colom han tornat a posar per davant la selecció nacional (49-43) que ha recuperat també la intensitat defensiva del primer quart. Tot i això els gibraltarenys no han deixat que Andorra marxés en el marcador amb els encerts de Yome i d'Ortega, autors entre els dos de 33 punts en els tres primers quarts.

S'ha arribat al final del tercer quart amb avantatge per Gibraltar (58-59) i tot per decidir. Andorra afrontava la recta final amb una diferència de cinc punts (68-63 i 70-65) i es mostrava més sòlida que els rivals i amb més banqueta, ja que els gibraltarenys només han utilitzat vuit jugadors. Així el marcador s'enfilava fins al 76-67 a manca de quatre minuts per al final gràcies a dos triples de Serrato i Colom. La segona victòria ja era al sarró i un espectacular parcial de 33-15. El proper partit d'Andorra serà dissabte contra Malta (17 h).

ANDORRA (91): Colom 27, Fernández 4, Obiols 5, Guzmán 15, Alexis Bartolomé 8 -cinc inicial-, Bruno Bartolomé 13, Isern 2, Moliné, Peral 1, Serrato 16, i Dot Martí.

GIBRALTAR (74): Yome 18, Buxton 10, García 6, Pérez 6, Ortega 22 -cinc inicial-, Rodríguez 10, Noon 2, i El Yettefti.

Parcials: 24-14, 15-27, 19-18, 33-15.