Esports intenta homologar el terreny del centre de tecnificació d’Ordino per al rugbi

La ministra d’Esports es reuneix amb representants de la Federació Francesa i de la Lliga d’Occitània i ‘ofereix’ Andorra com a escenari d’esdeveniments amb l’esport de l’oval com a protagonista

La ministra, al centre, amb representants francesos i andorrans del món del rugbi a les instal·lacions d'Ordino.
La ministra, al centre, amb representants francesos i andorrans del món del rugbi a les instal·lacions d'Ordino. SFGA

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, ha rebut aquest divendres al matí els representants de la Federació Francesa de Rugbi (FFR) i de la Lliga Occitània de Rugbi al Centre de Tecnificació Esportiva d’Ordino (CTEO). Riva ha pogut mostrar els espais preparats i habilitatx al país per la pràctica esportiva del rugbi. Un objectiu governamental és que es pugui homologar el terreny de joc ordinenc per a la pràctica de l’esport de l’oval i que pugui ser l’escenari dels partits del VPC si cal.

El ministeri d’Esports busca la fórmula per poder satisfer els diversos clubs del país que juguen a nivells professionals o gairebé amb les instal·lacions actualment disponibles. Una possibilitat seria que el VPC jugués a Ordino i l’FC Andorra a l’Estadi Nacional. La base del club de rugbi ja hauria estat traslladada al Comunal. Caldrà veure com reben els dirigents del club de rugbi i també de la federació la voluntat governamental. En tot cas, el Govern, que també ha convidat representants del rugbi andorrà en la trobada amb els dirigents francesos, pretén amb aquests darrers enfortir les relacions de cooperació internacional amb ambdues entitats i mostrar la capacitat del país per acollir esdeveniments, competicions o estades esportives.

La titular d’Esports s’ha reunit amb la vicepresidenta de la FFR, Marie Pierre Pages; el president de la Comissió Nacional de Qualificacions i membre del comitè directiu de la Lliga Nacional de Rugbi, M. Roland Labarthe; el president del comitè departamental de l’Arieja de la Lliga Occitània, M. Frederick i el president de la Comissó de qualificacions de la Lliga Occitània, Patrick Cauhape. La trobada també ha comptat amb la participació de representants de la Federació Andorrana de Rugbi i de club VPC Rugby XV.

La visita al país ha permès explicar el projecte de Govern (Horitzó23) que inclou el desenvolupament del CTEO com a centre de referència pels esportistes d’alt rendiment, a més, d’oferir les instal·lacions i els serveis als esportistes professionals residents al país i promocionar el centre com a infraestructura de referència per a estades esportives d’alt nivell a Andorra. En aquest marc, els membres de la FFR i de la lliga també s’ha desplaçat fins a l’Estadi Nacional per veure de primera mà el camp on la federació i el club de rugbi disputen els partits de casa. Després de l’estada els membres de la FFR i de la Lliga Occitània han valorat positivament la visita i s’han congratulat per reprendre les relacions amb el Govern. La ministra s’ha expressat en la mateixa línia i ha emfatitzat la necessitat de continuar treballant per potenciar el país de cara a acollir estades i esdeveniments internacionals en aquest esport.

Comentaris (6)

Trending