L’Andorra Multisport Festival espera més participació que l’edició anterior

A la prova Ironman 70.3 el nombre de francesos ha superat els espanyols, mentre que les inscripcions femenines han pujat respecte al 2021

Tallada de cinta institucional de l'Andorra Multisport Festival el 2021.
Tallada de cinta institucional de l'Andorra Multisport Festival el 2021. G. P.

Del 23 de juny al 3 de juliol se celebrarà la segona edició de l’Andorra Multisport Festival. Al llarg d’aquests dies hi haurà diverses proves de ciclisme, com Andorra 21 Ports, MTB, trail running i triatló. Al 2021 les xifres de participació no van ser tan elevades com s’esperava, principalment a causa de les restriccions per la Covid-19. En aquesta ocasió, i a falta de tenir dades concretes, s’espera que el nombre d’inscrits sigui superior. De fet, el nombre de francesos ha superat els espanyols, i el de dones que acudiran a les cites també és més elevat que l’anterior edició.

Per a algunes de les proves de l’Andorra Multisport Festival, com l’Andorra 21 Ports o l’Ironman 70.3, les inscripcions encara estan obertes. Però, d’una banda, per a la darrera prova, que serà la que tancarà les jornades, la xifra d’inscrits procedents de França, que són el 28%, ha superat gairebé les de l’espanyola, seguida per Regne Unit, Bèlgica i els Països Baixos. A més, hi haurà un grup d’atletes procedents dels Estats Units, de ciutats com Los Angeles. La participació femenina també ha pujat respecte de l’any passat, i la mitjana d’edat es manté al voltant dels 37 anys.

D’altra banda, pel que fa a l’Andorra 21 Ports, els participants poden inscriure’s en la categoria individual o per equips de dues persones. Aquest any es compta amb l’arribada d’un grup d’una vintena d’israelians que acudiran específicament per a aquesta prova. A més, també ha augmentat el nombre d’inscrits procedents del Regne Unit, seguits per França i els locals, i també ha pujat substancialment la participació belga. Tot plegat, sembla que aquest any les xifres seran més positives que les del 2021.

La prova Ironman tindrà la seu al Llac d’Engolasters, on es nedarà 1,9 quilòmetres fent dues voltes al llac. Després, es recorrerà el nord del país en bicicleta, havent d’afrontar dues vegades consecutives el Coll d’Ordino, i finalment acabaran corrent a l’interior d’Andorra la Vella. Entre els participants més destacats hi ha el pilot de MotoGP i resident al Principat, Aleix Espargaró. A més, també hi serà la copilot de ralli, Maria Salvo.

D’altra banda, l’Andorra 21 Ports se celebrarà entre el 24 i el 26 de juny, i recorrerà els colls de muntanya més emblemàtics. Les tres etapes sumen prop de 300 quilòmetres i més de 8.000 metres de desnivell. Es tracta d’una prova exigent, però a l’abast d’un públic no professional. En aquesta ocasió, les figures destacades són la periodista i influencer australiana, resident al país, Bre Vine, i l’excampió del món de descens, Tomi Misser.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending