Andorra ja sap guanyar a domicili a la Lliga de Nacions

La selecció tricolor torna a ser superior a Liechtenstein en la cinquena jornada de la competició i amb gols de Beto i Cercós assegura la tercera plaça del grup D1 i, per tant, evita el fanalet vermell

Celebració del gol de Beto.
Celebració del gol de Beto. FAF

El nombre de victòries oficials d’Andorra ja comença a fer un cert goig, tenint en compte que s’és una selecció de les més modestes. El combinat tricolor ha sumat aquest dijous la setena en la seva visita a Liechtenstein en la cinquena jornada del grup D1 de la Lliga de Nacions de la UEFA. Els gols de Beto i de Cervós, un a cada període, han confirmat el millor nivell dels de Koldo Alvarez que, d’aquesta forma, confirmen matemàticament que no seran el fanalet vermell.

Andorra se sentia favorita en el partit. Hi ajudava el bon resultat de l’anada. Però, com havia advertit el seleccionador, calia demostrar-ho al camp. Els seus jugadors li han fet cas. No han trigat ni cinc minuts a apropar-se a la porteria centreeuropea i a colpejar. Des de la banda esquerra, Àlex Martínez ha enviat una molt bona centrada que Beto ha desviat amb el cap al fons de la xarxa. Els tricolors ja manaven en el marcador.

I han continuat controlant el duel, sense patir angúnies en defensa i sabent esperant el seu moment per tornar a fer mal. Ho han trobat al minut 20, amb una bona cursa pe la banda esquerra de Cervós. La seva passada a l’àrea l’ha recollit Àlex Martínez que, però, ha rematat desviat quan tot feia indicar que el més senzill era ficar el 0-2.

Els de Koldo, doncs, han controlat el partit davant un rival inofensiu en atac. De fet, el més perillós de Liechtenstein es pot dir que han estat algunes entrades a destemps dels seus jugadors, que han obligat a l’àrbitre, l’albanès Juxhin Xhaja a ensenyar fins a quatre grogues abans del descans.

Un instant del duel.
Un moment del partit.

Aprofitant el pas per vestuaris, els locals han introduït tres canvis per intentar capgirar el duel. Han passat, cert, a dominar més, però els andorrans han sabut defensar-se i cedir pocs espais i opcions de xutar a porteria. En canvi, més perill ha creat la tricolor en les seves aproximacions, com ara el cop de cap d’Àlex Martínez a la sortida d’un córner (63’).

El partit, doncs, seguia controlat, però encara a l’aire. Calia sentenciar per evitar accidents. I al 80’ ha aparegut Cercós per fer-ho, recollint una pilota a la frontal, ficant-se a l’àrea i sorprenent Buchel amb una rematada pel pal curt. Duel tancat i nova victòria, la setena en competició oficial de la història de la selecció.

I, de retruc, la segona en aquesta Lliga de Nacions. L’equip tricolor acumula ja set punts i confirma, com a mínim, que serà tercer i no pas cuer d’un grup que tancarà diumenge vinent a l’Estadi Nacional rebent Letònia, que es juga ser primera.

Camp: Rheinpark Stadion..
LIECHTENSTEIN (0): Buchel, Hofer, Malin Traber, Graber (Netzer, 46’), Frommelt (Fabio Wolfinger, 46’), Luchinger (Marco Wolfinger, 77’), Goppel, Hasler, Meier (Kardesoglu, 46’) i Gassner.
ANDORRA (2): Iker Álvarez, Chus, Max, Alavedra, Cervós, Marc Vales (Marcio, 84’), Vieira (Rebés, 77’), Álex Martínez, Cucu (Víctor Bernat, 77’), Marc Pujol (Pomares, 66’) i Beto (Jordi Rubio, 84’).
Àrbitre: Juxhin Xhaja (Albània). T.G.: Lüchinger, Frommelt , Malin, Meir / Cervós, Marc Vales i Álex Martínez.
Gols: 0-1, Beto (4’). 0-2, Cervós (80’).