Andorra esquiva el bombo dels pitjors equips en el sorteig de la fase de classificació pel Mundial

La selecció estarà a la cinquena copa gràcies a la millora al rànquing FIFA i coneixerà els seus rivals el 7 de desembre

La distribució de selecions als diferents bombos.
La distribució de selecions als diferents bombos. FAF

La FIFA ha donat a conèixer la distribució de bombos amb què es farà el sorteig de la fase de classificació per al Mundial de Quatar l’any 2022. N’hi haurà sis i Andorra, per primer cop, no estarà pas en el darrer, aquell que agrupa les seleccions amb pitjor rànquing. El combinat tricolor, estarà al penúltim, el cinquè, fet que demostra la seva millora en el rànquing de l’organisme.

De fet, cal tenir present que la distribució dels equips en cada copa del sorteig es fa, justament, a través d’aquesta classificació. I Andorra ha millorat bastant en els darrers anys. Ara ocupa la posició 151 i, per darrere, té altres seleccions del vell continent.

En concret cinc: Malta, Moldàvia, Liechtenstein, Gibraltar i San Marino. Aquests són els equips que formen el pot 6 del sorteig. Andorra estarà al 5, amb Armènia, Xipre, les Illes Fèroe, Azerbaidjan, Estònia, Kosovo, Kazakhstan, Lituània i Letònia.

El sorteig es farà el 7 de desembre i poden passar dues coses. La primera, que el grup sigui de només cinc equips. La segona, que sigui de sis i, per tant, un dels rivals sigui del bombo 6. Aquest darrer fet podria fer més factible que el combinat tricolor tingui més opcions de puntuar, en funció de la selecció d’aquest darrer pot que completi el grup.

Comentaris

Trending