Andorra designada oficialment com a seu dels Jocs dels Petits Estats del 2025

El Comitè Olímpic Internacional ha donat el vistiplau a la proposta que es va fer des del Principat quan es va anunciar la suspensió dels que s’havien de celebrar al país l’any passat per culpa de la pandèmia

Comentaris

Una reunió anterior del patronat de la Fundació Jocs dels Petits Estats.
Una reunió anterior del patronat de la Fundació Jocs dels Petits Estats.

Andorra, tal com s’espera, serà la seu dels Jocs dels Petits Estats d’Europa l’any 2025. Així ho ha comunicat oficialment el Comitè Olímpic Andorrà (COA) durant la reunió del Patronat de la Fundació que ha d’organitzar l’esdeveniment. Serà el tercer cop que tinguin lloc al país i, de fet, es recupera l’edició que s’havia de celebrar l’any passat i que es va suspendre arran de l’esclat de la pandèmia del coronavirus.

Des del primer moment en què es va anunciar aquesta decisió, ja es va avançar la voluntat que els Jocs tornessin al Principat. Es va optar, llavors, per apostar per una nova data: 2025, entre els que ha de celebrar Malta el 2023 i els que es faran a Mònaco, el 2027. Faltava, però, que es donés el vistiplau definitiu.

I aquest ja ha arribat. En la reunió de la Fundació del Patronat de la Fundació dels Jocs dels Petits Estats d’Europa, encapçalada pel cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, des del COA s’ha informat que el Comitè Olímpic Internacional (COI) ha confirmat la designació d’Andorra com a seu de l’esdeveniment esportiu pel 2025.

Segons ha informat Govern a través d’un comunicat, la decisió ha estat “ben valorada” pel patronat. Serà el tercer cop que Andorra acolli els Jocs, després de les edicions del 1991 i del 2005. Hi participaran esportistes de nou països: Malta, Luxemburg, Islàndia, Liechtenstein, Mònaco, Xipre, San Marino, Montenegro i Andorra.

La mascota serà la mateixa que ja es va presentar pels jocs previstos el 2021.
La mascota serà la mateixa que ja es va presentar pels jocs previstos el 2021.

Des del COA, el seu president, Jaume Martí, ha valorat de forma positiva la resolució que, ha remarcat, es va prendre unànimement per tota l’assemblea dels Jocs. Ara, queden tres anys al davant per preparar l’esdeveniment, tot i que, en aquest sentit, ha volgut mostrar-se confinat. “Ja tenim feina avançada, que vam fer pel 2021, com ara la mascota”, ha recordat.

El que sí que canviarà serà el programa. Hi entra una nova modalitat, el rugbi 7. En canvi, surten dues d’arts marcials. No hi haurà ni karate ni taekwondo. Aquest darrer aspecte, ha apuntat Martí, facilita la tasca a nivell d’instal·lacions. Tot i això, sí que genera dubtes dos punts: on es farà el tir al plat i com estarà la pista per l’atletisme, que “encara no la tenim”.

Etiquetes

Comentaris

Trending