Andorra competeix, però no pot contra una selecció de Kosovo superior

La selecció absoluta cau 0-3 en un partit en què ha donat la cara, tot i que s'ha vist superada per un combinat que suma la primera victòria en aquesta fase de classificació per a l’Eurocopa del 2024

Kosovo celebra el 0-1.
Kosovo celebra el 0-1. FAF/Xavi Miró

La selecció d’Andorra ha sumat la cinquena derrota en la fase de classificació per a l’Eurocopa d’Alemanya de l’any vinent després de caure per 0-3 a l’Estadi Nacional Contra Kosovo. Ha donat la cara en tot moment, però els visitants han tingut la possessió de la pilota i han aprofitat un doblet de Raschica i una diana de Zeqiri per sumar la primera victòria, mentre que els andorrans continuaran últims amb només dos punts.

El combinat dirigit per Koldo Álvarez de Eluate tenia l’oportunitat d’aconseguir el primer triomf en aquesta fase de classificació per a l’Eurocopa d’Alemanya contra Kosovo, l’altre selecció que encara no coneixia la victòria, però no ha pogut ser. Els visitants han tingut el control de la pilota en els primers compassos del partit i ha buscat amb més insistència la porteria d’Iker Álvarez. Al minut 20, Rrahmani no ha pogut aprofitar l’assistència d’ Hadërgjonaj i la seva rematada des de dins de l’àrea ha sortit fregant el travesser. Andorra intentava estirar-se i un minut més tard Ízan Frnández aprofitava un refús a la frontal de l’àrea per posar a prova el porter de Kosovo, Muric.

Els homes de Primož Gliha han trobat el premi al minut 26 quan Rachica ha aprofitat una passada en profunditat de Muslija per batre a Iker Álvarez i posar el 0-1 a l’electrònic de l’Estadi Nacional. Tot i encaixar el gol, la selecció andorrana no ha abaixat els braços i ha gaudit de bons minuts. L’ocasió més clara del primer temps arribaria al minut 37, quan Cucu ha rematat una falta a les mans del porter. Dos minuts més tard ho intentava Aláez, però quan estava dins l’àrea no ha pogut controlar bé la pilota.

Rematada de Cucu

El segon temps ha començat amb una rematada d’ Hadërgjonaj per la banda dreta. Kosovo ha sortit bé i Muslija ha obligat al porter andorrà a posar les mans per enviar la pilota a córner. Andorra li costava mantenir la possessió de la pilota. Els visitants dominaven i al 66 Rrahmani s’ha lesionat. Tot i això, Rashica, feia el doblet al minut 71 (0-2).

Jordi Aláez en una jugada contra Kosovo

Les possibilitats de treure quelcom de positiu amb el 0-2 s’esvaïen i més quan Kosovo ha fet el tercer al 83’. Zeqiri ha aprofitat una assistència de Raschica per enviar la pilota a la dreta d’Iker Álvarez fent el 0-3. Tres minuts més tard, Andorra hauria pogut fer el primer, però la rematada d’Aarón Sánchez no ha pogut trobar el fons de la xarxa. Ho ha continuat intentant, però sense obtenir el premi de consolació. Amb aquesta derrota, la selecció d’Andorra continuarà en la darrera posició amb només dos punts i diumenge es veurà les cares contra Romania, segona del grup.

Camp:
Estadi Nacional: 1.207 espectadors.
ANDORRA (0): Iker Álvarez, Moi San Nicolás, Marc Vales, Max Llovera (Pomares, 88’), Chus Rubio, Jordi Aláez (Marc Garcia, 56’), Éric Vales (Marc Pujol, 56’), Marc Rebés (Márcio Vieira, 75’), Joan Cervós, Ricard Fernandez i Izan (Aarón Sánchez, 75’).
KOSOVO (3): Muric, Dellova, Aliti, Hajrizi (Bytyqi, 46’), Vojvoda, Muslija (Zeqiri, 75’), Zyba (Berisha 76’), Loshaj (Fazliji, 46’), Hadergjonaj, Rashica i Rrahmani (Korenica, 66’).
Àrbitre: Nicholas Walsh (Escòcia). T.G.: Jordi Aláez, Éric Vales, Marc Pujol, Aarón / Vijvoda, Dellova.
Gols: 0-1, Raschica (25’). 0-2, Raschica (71’). 0-3, Zeqiri (83’).