L’Andorra 21 Ports s’unirà el 2023 a la Haute Route

Òscar Cabanes i Berta Bassols s’imposen en la segona edició d’aquesta prova ciclista per etapes que corona colls emblemàtics andorrans

Un moment de la travessía de l'Andorra 21 Ports.
Un moment de la travessía de l'Andorra 21 Ports. Toni Grases

L’Andorra 21 Ports ha finalitzat aquest diumenge després de tres jornades de ciclisme pels ports més emblemàtics del Principat. Una prova que tanca una etapa i l’any vinent s’integrarà dins del prestigiós calendari internacional de l’Haute Route. L’edició del 2023 s’anomenarà Haute Route Pyrénées, sortirà d’Andorra i formarà part de l’Andorra Multisport Festival.

El recorregut s’està acabant de dissenyar, però ja s’ha anunciat que la primera etapa es farà sencera al Principat i la segona sortirà del país en direcció a França. Les cinc etapes següents es disputaran entre territori francès i espanyol. El setembre ja s’obriran les inscripcions per l’Haute Route Pyrénées 2023. El director regional de The Ironman Group a Andorra, Espanya, Itàlia i Portugal, Agustí Pérez ha destacat que “amb la incorporació de Haute Route tanquem un cicle d'aportar les millors marques dels circuits internacionals de cadascuna de les modalitats esportives. Serà un pas molt important per la consolidació d'un esdeveniment de format diferent, però que portarà a Andorra entre 400 i 500 participants de tot el món", ha afegit.  

L’andorrà Òscar Cabanes ha estat el guanyador final després de defensar amb èxit el mallot groc en la tercera i darrera etapa celebrada aquest diumenge. Cabanes també s’ha imposat en aquesta etapa reina de 106 quilòmetres amb el Coll de la Gallina com a gran atractiu. El flamant vencedor ha dit que “mai havia fet una cursa així, amb un format diferent, i la veritat és que m’ha agradat molt”. “El fet que l’any vinent s’uneixi a l’Haute Route em sembla una bona idea, perquè aportarà més participants i ajudarà a conèixer a Andorra”, ha apuntat. 

Per la seva banda, la catalana Berta Bassols s’ha endut la victòria en categoria femenina després de disputar les tres etapes. Bassols ha valorat la seva participació amb aquestes paraules: “Sembla increïble, però hem acabat l’Andorra 21 Ports i mai havia fet res de semblant, perquè darrerament estic més amb el triatló. Ha estat un plaer, m’ha encantat aquesta cursa i crec que torno a tenir el cuquet d’agafar la bicicleta i fer proves així perquè ha estat espectacular”.  

 

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending