Àlex Rius aconsegueix 12 punts de Copa d’Europa

L’andorrà ha quedat 19è a l’eslàlom masculí de Berchtesgaden, a Alemanya, després d’una cursa molt bona

Comentaris

Alex Rius  l’eslàlom masculí de Berchtesgaden, a Alemanya.
Alex Rius l’eslàlom masculí de Berchtesgaden, a Alemanya. FAE

Àlex Rius ha fet un gran eslàlom, amb un bon resultat en assolir 12 punts de Copa d’Europa. L’andorrà ha finalitzat 19è a Berchtesgaden, a Alemanya, després d’una cursa molt bona amb unes condicions de pista bastant difícils.

Rius ha marcat un temps final de 1.46.86, a 3.81 del guanyador, que ha estat l’austríac Joshua Sturm, que s’ha imposat amb 1.43.05. L’andorrà ha fet una molt bona primera mànega, ja que amb el dorsal 63 ha aconseguit entrar entre els 30 millors i tenir una bona posició per poder fer front a la segona mànega amb garanties d’entrar en els punts.

A la primera mànega, Rius marcava el 29è temps. A la segona ha fet el 8è crono a només 0.81 del millor. Amb aquesta 19ª posició, l’esquiador andorrà suma 12 punts de Copa d’Europa, la qual cosa és un “gran resultat”, segons ha explicat també el director d’alpí, Roger Vidosa, que ha destacat la cursa de Rius.

Rius s’ha mostrat molt satisfet amb la seva cursa i el resultat, sobre tot després d’una carrera força difícil. “Les condicions, sobretot pels dies anteriors, han estat molt dures, hi ha hagut molts abandons”, ha explicat l’andorrà. El tècnic Yago Antes ha apuntat que es tracta d’un molt bon resultat, sobretot per les condicions que s’han donat. “Ahir van haver de cancel·lar la cursa, van tirar aigua i s’ha fet una costra de tres o quatre dits, que per als primers molt bé, però a partir del dorsal 20-30 s’ha començat a trencar amb un forat molt gran i rebotaven tota l’estona, fent molt difícil esquiar”, ha explicat Antes.

Així mateix, Àxel Esteve no ha pogut completar la segona mànega en enforquillar en una pista ja molt marcada, i ha quedat fora. A la primera mànega havia marcat el 39è temps. Antes ha apuntat a un error a la part alta, que li ha fet anar el cul a terra i perdre molta velocitat. “Encara així, a la segona s’ha tirat, però ja diferent que estar entre els 30, i a mig traçat ha enforquillat”, ha explicat el tècnic.

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending