L’agència antidopatge justifica que cal temps per estudiar el cas ‘Teixidó’ perquè “és complex”

L’entitat recorda que és una operació policial el que va desfermar el procediment que afectaria els dos germans, tot i que Xavier, en declaracions a Altaveu, assegura no tenir constància de cap procés obert contra ell

Una de les promocions de l'Agència Andorrana Antidopatge.
Una de les promocions de l'Agència Andorrana Antidopatge.

L’Agència Andorrana Antidopatge (AGAD) admet que encara no pot donar cap termini per tenir una resolució sobre el cas dels germans Teixidó. La seva directora, Natàlia Font, ha posat en relleu que es tracta d’una investigació “molt complexa”. I és que, ha remarcat, no prové de cap positiu concret sinó d’una investigació policial. Per la seva banda, Xavier Teixidó ha afirmat que no té constància que hi hagi cap procediment obert contra ell, al mateix temps que ha defensat la seva innocència i la del seu familiar.

Consultada per Altaveu, Font ha explicat que, actualment, el procés està obert. Més concretament, en mans de la comissió de disciplina contra el dopatge. És l’òrgan que està fent totes les gestions i els “passos necessaris per determinar la culpabilitat o la innocència”. I això ho ha volgut deixar clar. Que hi hagi un procediment obert no implica en cap cas que el final sigui necessàriament una sanció. Al contrari, hi ha tres possibilitats.

Una, efectivament, que s’acabi determinant que s’ha comès una infracció. Llavors es definiria una sanció seguint la normativa en vigor. Una altra opció és tot just el contrari: és a dir, la innocència dels afectats pel procediment. En mig, una possibilitat intermitja, que hi hagi una mena de reconeixement i col·laboració per part de l’esportista i el càstig imposa sigui més suau.

Ferran Teixidó al KM Vertical de Fuente Dé on va passar un control antidopatge negatiu

Relacionat

Ferran i Xavier Teixidó, a l’espera de resolució per les acusacions de dopatge

L’agència no té, ara per ara, cap termini concret per prendre una decisió. Font admet que “m’agradaria que s’hagués resolt”, però posa en relleu les circumstàncies que fan del cas “un afer complex”. En primer lloc, el fet que “van rebre l’informe molt més tard” que es conegués la presumpta implicació de Ferran i Xavier Teixidó en l’operació ‘Hipoxianet’ impulsada per la Guàrdia Civil contra una xarxa de distribució d’EPO. I, en segon, el fet que no es pas una situació normal.

El cas, el primer d’aquesta mena que ha d’afrontar Font des de la seva arribada a la direcció de l’entitat, és “complex”. Així, remarca que “aquí no hi ha un positiu en una prova, sinó que tot ve d’una investigació policial amb una sèrie d’elements al dossier”. Per tant, tot es fa més complicat. “Tot el que cal fer està establert per normativa, però hi ha coses que poden obligar a modificar terminis”, ha comentat la directora de l’AGAD.

Des de l’entitat s’ha assegurat que el procediment obert afecta els dos germans. En canvi, Xavier Teixidó, contactat des d’Altaveu, ha assegurat que ell no té constància que el procés també estigui obert contra ell. De fet, afirma que no ha rebut cap notificació en aquest sentit i remarca que “a Andorra, en tots els anys, he passat sis controls i cap va sortir positiu”. Sobre el seu germà Ferran, també defensa la seva innocència. “Ell tampoc s’ha dopat mai”, remarca.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending