Uns 2.500 ciclistes creuaran Andorra aquest dissabte en una marxa cicloturista

La Ruta Pirinenca de les Tres Nacions anirà de la frontera hispanoandorrana fins a la francoandorrana passant pel Port d'Envalira

Sortida d'una edició de la marxa.
Sortida d'una edició de la marxa.

Andorra veurà el pas aquest proper dissabte dels 2.500 participants a la Marxa Cicloturista Ruta Pirinenca de les Tres Nacions. És una de les proves cicloturistes més antigues que s'organitzen a Espanya. La sortida i l'arribada és a la població de Puigcerdà, a la Cerdanya.

La Marxa Cicloturista dels Pirineus sortirà de Puigcerdà, pujarà fins a Andorra La Vella fins a coronar el Port d’Envalira i passar cap a territori francès per pujar el Coll de Puymorens i anar baixant per la Tor de Querol per emprendre la última baixada fins a Puigcerdà.

La novetat d'aquest anys és que s'il·luminaran tres túnel del recorregut per Catalunya i que són el de Lles, el de Sant Martí dels Castells i el de Torres d’Alàs. En total, seran 450 metres de túnels que aquest any estaran il·luminats perquè el pas dels ciclistes sigui més segur.

La Marxa 3 Nacions by BWT és l’única al món que recorre tres països donant un toc distintiu a cadascun. Es recorrerà el Pirineu espanyol, el francès i el d’Andorra, passant per ports mítics i coneguts com és el Port d’Envalira de 2.407 metres de desnivell i el pas de muntanya asfaltat és més alt d’Europa, i Coll de Puymorens.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending