Espanya investiga si l’empresari Jordi Cabarrocas, amb lligams passats a Heliand, té residència fiscal fictícia a Andorra

La secretaria d’Estat d’Afers Financers Internacionals busca el també enginyer per trametre-li “dues notificacions en matèria d’intercanvi d’informació fiscal”

-
-
Les autoritats tributàries espanyoles estan investigant l’empresari i enginyer català Jordi Cabarrocas per mirar d’aclarir si té de forma fictícia la residència fiscal establerta al Principat. Cabarrocas ha tingut vincles amb el Principat des de fa molts anys, la naturalesa i la vigència dels quals estaria analitzant. L’empresari estava lligat a CatHelicòpters, amb clars lligams amb l’andorrana Heliand, amb què també hauria estat relacionada.

Una evidència que Espanya té Cabarrocas sota la lupa la dóna aquest dimecres un edicte publicat al Butlletí Oficial del Principat (BOPA) i signat per la secretària d’Estat d’Afers Financers Internacionals, Clàudia Cornella. En virtut d’aquest document “es prega al senyor Jorge Cabarrocas Riera, nascut el 15 de març de 1961, que es posi en contacta amb la secretaria d’Estat d’Afers Financers Internacionals del ministeri de Finances” per tal que se li pugui comunicar “dues notificacions en matèria d’intercanvi d’informació fiscal”.

El ministeri dóna deu dies de marge al citat perquè faci el contacte oportú. En cas contrari, Finances donarà per tramesa la comunicació i actuarà en conseqüència. Fonts coneixedores de la situació de Cabarrocas han explicat que “Espanya l’investiga per residència fiscal a Andorra presumptament fictícia” i han assegura que “estan contactant amb empreses que l’han tingut com a assalariat” per comprovar si, efectivament, era treballador d’aquelles empreses o societats.

L’edicte de la secretaria d’Estat d’Afers Financers Internacionals també informa que “en cas que sigui una persona no resident en territori andorrà o tingui la nacionalitat andorrana però no disposi d’un domicili al territori, ha de designar un representant resident fiscal al Principat d’Andorra per tal que es mantinguin amb ell totes les actuacions del procediment”. Fins fa dos anys almenys, Cabarrocas estava inscrit en un habitatge de l’avinguda Tarragona. I el seu nom, juntament amb el dels seus pares, apareixia a la bústia de l’edifici. Just en aparèixer la imatge del rètol a l’AltaveuDigital, al cap de poques hores, el mateix va ser retirat i l’espai, com a mínim fins ara, va quedar buit.

-

Relacionat

La Batllia embarga comptes de l’exdirector d’Heliand en el marc d’una querella per estafa i administració deslleial

Relacionat

Un jutjat de Barcelona investiga les maniobres de l’exdirector d’Heliand per buidar Cat Helicòpters
El jutge del ‘cas Pujol’ acredita que fills de l’expresident van blanquejar diners dipositats a Andbank via Cat Helicòpters

Relacionat

El jutge del ‘cas Pujol’ acredita que fills de l’expresident van blanquejar diners dipositats a Andbank via Cat Helicòpters
Rebés i Airbus sumen una nova querella contra l\'exdirector d\'Heliand pel \'buidatge\' de Cat Helicòpters

Relacionat

Rebés i Airbus sumen una nova querella contra l'exdirector d'Heliand pel 'buidatge' de Cat Helicòpters
El jutge del \'cas Pujol\' decreta secreta la causa dels helicòpters i manté Barrigón com a investigat

Relacionat

El jutge del 'cas Pujol' decreta secreta la causa dels helicòpters i manté Barrigón com a investigat
L\'apropiació de les restes d\'un helicòpter sinistrat: l\'enèsima batalla entre Rebés, Barrigón i Cabarrocas

Relacionat

L'apropiació de les restes d'un helicòpter sinistrat: l'enèsima batalla entre Rebés, Barrigón i Cabarrocas
Heliand - Cat Helicòpters: un conflicte que es manté en l\'aire

Relacionat

Heliand - Cat Helicòpters: un conflicte que es manté en l'aire

Comentaris

Trending