El jutge del 'cas Pujol' decreta secreta la causa dels helicòpters i manté Barrigón com a investigat

Comentaris

El jutge del \'cas Pujol\' decreta secreta la causa dels helicòpters i manté Barrigón com a investigat
El jutge del \'cas Pujol\' decreta secreta la causa dels helicòpters i manté Barrigón com a investigat

El jutge de l’Audiència nacional espanyola José de la Mata, que investiga el ‘cas Pujol’, ha decretat secreta la peça separada relacionada amb la companyia Cat Helicòpters i manté com a investigat (l’actual denominació de la històrica imputació) l’exdirector de l’andorrana Heliand i màxim responsable de la companyia aeronàutica amb seu a l’escullera del moll de Barcelona Jorge Barrigón.

L’empresari català, que hauria tingut també el passaport andorrà, va ser detingut dimecres per agents de la Unitat de delictes econòmics i fiscals (Udef) de la policia espanyola. I després d’acompanyar-los a l’escorcoll de la seu de l’empresa ara en concurs de creditors va ser traslladat a Madrid per tal de posar-lo a disposició del magistrat de l’Audiència.

Barrigón va quedar en llibertat dijous al migdia després de comparèixer davant de De la Rosa. El jutge li va voler prendre declaració però l’empresari es va acollir al seu dret de no declarar. Segons fonts judicials, el jutge va decretar l’alliberament de l’empresari lligat al Principat (va ser un dels principals promotors del fallit projecte d’heliport al roc del Patapou) en considerar que no hi havia ni risc de fugida ni tampoc perill que destruís proves o pogués dificultar la investigació. 

Segons algunes fonts, els agents de la Udef s’haurien endut un volum notable de documentació procedent de la seu de Cat Helicòpters. Algunes fonts coneixedores de la situació de Barrigón han assegurat que a l’empresari se l’hauria pogut veure aquest divendres unes hores a Andorra, on tenia pendent de resoldre qüestions personals. De fet, encara aquest dimecres el BOPA publicava  una notificació procedent d’un dels saigs del país en què, en no saber-ne el parador, se li comunica per via pública detalls d’un procés d’embargament instat per Crèdit Andorrà.

A Barrigón se l’investiga en el marc d’un suposat cas de blanqueig que a través de Cat Helicòpters, que hauria traslladat membres de la família Pujol a Andorra suposadament amb diners en efectiu, hauria fet o intentat fer un dels fills de l’expresident de la Generalitat, Josep Pujol. Els detalls exactes de la investigació que s’està duent a terme i també qui són els altres investigats en el marc de la mateixa causa, que n’hi ha, no haurien transcendit en ser secreta la causa.

Concurs de creditors

El que també sembla clar és que de moment no hi ha hagut gaire avenços en relació al concurs de creditors en què està sotmès Cat Helicòpters. Jorge Barrigón continuaria sent el representant legal de la companyia però estaria sotmès al control d’una administració concursal. La firma LBL Restructuring tindria assignada aquesta tasca. I Pau Ballvé Reyes en seria el representant físic, encarregat d’administrar Cat Helicòpter des de final del mes d’octubre de l’any passat.

La situació a Cat Helicòpters no és gens fàcil. Més enllà del concurs i ara la investigació emmarcada en el ‘cas Pujol’, hi ha diversos plets que enfronta accionistes de l’empresa germana d’Heliand. L’empresari andorrà Toni Rebés seria un dels principals impulsors d’aquests plets tot defensant els seus interessos i acusant el mateix Barrigón i també un altre soci, Jordi Cabarrocas (tant Barrigón com Cabarrocas són íntims de Josep Pujol), d’apropiació indeguda i administració deslleial, entre altres.

L’administrador concursal haurà d’estar molt atent de possibles moviments que hi hagi a l’entorn de Cat Helicòpters i Jorge Barrigón. Sense anar més lluny, fonts del sector aeronàutic han explicat que l’actual parella de l’empresari català vinculat al Principat ha estat situada des de final del mes passat com a apoderada solidària d’una ‘nova’ companyia heliportuària, Audax Helicòpters, també amb seu al port de Barcelona. Audax és relativament ‘nova’. Fins fa quatre dies la mateixa empresa es deia BCN Aeropraxis, una companyia que ja havia fet negocis amb Cat Helicòpters. De fet, havia arribat a formalitzar una unió temporal d’empreses (UTE).

Comentaris

Trending