L'apropiació de les restes d'un helicòpter sinistrat: l'enèsima batalla entre Rebés, Barrigón i Cabarrocas

Comentaris

L\'apropiació de les restes d\'un helicòpter sinistrat: l\'enèsima batalla entre Rebés, Barrigón i Cabarrocas
L\'apropiació de les restes d\'un helicòpter sinistrat: l\'enèsima batalla entre Rebés, Barrigón i Cabarrocas

El serial de Cat Helicòpters -lligada a Heliand i a l’empresari andorrà Toni Rebés- continua. El penúltim capítol és una denúncia de la societat espanyola Rotorand, de la qual Rebés n’és l’administrador únic, contra Jorge Barrigón i Jordi Cabarrocas en la seva doble condició de consellers delegats i accionistes de Cat Helicòpters. L’empresari andorrà acusa els qui havien estat socis seus d’apropiació indeguda per, presumptament, haver-se quedat una indemnització de més de 740.000 euros i les restes d’un helicòpter sinistrat propietat de Rotorand.

La denúncia formulada formalment per Rotorand, una companyia dedicada al lloguer sense pilot d’aeronaus i equips de vol, es va presentar el 23 de juny a la comissaria dels mossos d’esquadra de Sants-Montjuïc. En l’escrit s’hi diu, entre altres coses, que “és evident que els denunciats s’han apropiat d’uns béns que no són de la seva titularitat i que obren en la seva possessió derivat d’un contracte de lloguer previ”. I s’hi afegeix: “No només han incomplert la seva obligació de tornar les peces de l’helicòpter si no que estan venent les mateixes per obtenir un benefici econòmic perjudicant tot això a la denunciant”.

Segons s’explica en la denúncia, el fet que Rebés formés part de l’accionariat de les dues companyies (Rotorand i Cat Helicòpters) va comportar que totes dues iniciessin relacions comercials l’any 2005. En concret, la segona va llogar a la primera un helicòpter Eurocopter Colibri EC-LHU. Sempre segons la denúncia presentada per Rotorand, l’aparell va patir un accident el 2012 quan volava. Cat Helicòpters era qui havia assegurat l’aeronau a Aelia degut “a la gran confiança que tenia dipositada el senyor Rebés amb els denunciats, que mai va poder imaginar-se que anys més tard s’apropiarien del que és seu”.

Producte d’aquell sinistre, la companyia d’assegurances va abonar com a compensació 747.331,82 euros a Cat Helicòpters, que era a nom de qui s’havia subscrit la pòlissa. I no pas de Rotorand que era, segons aquesta part, la titular de l’aparell. Cat Helicòpters mai no va reemborsar Rotorand segons que es fa constar en la denúncia, on també s’hi explica que “les restes de l’aeronau es van dipositar als hangars de Cat Helicòpters”, que opera des del port de Barcelona.

“Extingit el contracte de lloguer en haver desaparegut l’objecte del mateix, Rotorand va intentar recuperar des d’aquell moment les peces que s’havien emmagatzemat a Cat Helicòpters.” Però la relació es va començar a emmetzinar i les diferències entre Rebés, per una banda, i Barrigón i Cabarrocas, per una altra, van començar a ser cada vegada més grans i insalvables, prohibint els dos darrers (que junts tenien majoria respecte l’empresari andorrà en l’accionariat de la companyia catalana) l’accés del primer a les instal·lacions de l’empresa.

Querella i concurs de creditors

Ja amb una querella interposada contra Barrigón i Cabarrocas per administració deslleial societària comesa en el marc de la societat Cat Helicòpters i que està tramitant el jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona, Rebés i la societat Rotorand han dut a terme diverses reclamacions extrajudicials no només per intentar que se’ls reemborsés la compensació abonada per l’asseguradora si no també que se’ls permetés recuperar les peces de l’helicòpter sinistrat.

“Els denunciats fan cas omís a tal requeriment i no només no procedeixen a la devolució de les peces si no que tal i com ha pogut saber aquesta part (Rotorand) a través d’un treballador de Cat Helicòpters, s’estan venent pels denunciants a fi i efecte d’obtenir un benefici econòmic alhora que li causen un perjudici a Rotorand, que es veu privada de recuperar uns béns que ostenta legítimament en propietat perquè els denunciats s’han apropiat indegudament dels mateixos.”

Per tot plegat, i atès que la societat de la qual Rebés és l’administrador únic considera que Barrigón i Cabarrocas tenen com a única finalitat apropiar-se d’uns béns que no són seus i treure’n un rendiment s’ha presentat la denúncia policial per apropiació indeguda. Encara el passat 7 de juny Rotorand va enviar un burofax als denunciats demanant-los que s’abstinguessin de fer cap ús de les restes de l’aparell sinistrat.

Cat Helicòpters es troba hores d’ara en un procés de concurs de creditors que tramita el jutjat mercantil número 5 de Barcelona atesa la seva suposada situació d’insolvència. Sempre segons la denúncia i, per tant, la versió de l’empresari andorrà, “una vegada interposada la querella, es va iniciar pels denunciats un pla de despatrimonialització consistent en la creació d’empreses pantalla els administradors dels quals són testaferros, venen actius a les mateixes i porten Cat Helicòpters a una situació d’insolvència”.

Comentaris

Trending