Rebés i Airbus sumen una nova querella contra l'exdirector d'Heliand pel 'buidatge' de Cat Helicòpters

Comentaris

Rebés i Airbus sumen una nova querella contra l\'exdirector d\'Heliand pel \'buidatge\' de Cat Helicòpters
Rebés i Airbus sumen una nova querella contra l\'exdirector d\'Heliand pel \'buidatge\' de Cat Helicòpters
  • Els querellants consideren que Barrigon, Cabarrocas i altres van crear un entramat de testaferros i societats que s'haurien quedat el negoci de la societat ara en concurs de creditors
  • L'acció legal, que acusa els querellats d'insolvència punible i alçaments de béns, ja ha estat admesa per un jutjat d'instrucció de Barcelona

La batalla legal entre el principal soci capitalista d’Heliand, Toni Rebés, i qui va ser el director de la companyia, Jorge Barrigon, ha sumat un nou capítol. Rebés, Heliand, Rotorand -una altra societat de l’empresari andorrà- i Airbus -l’actual propietària de la firma Eurocopter- han presentat una querella criminal contra Barrigon i tot un seguit de persones, físiques i jurídiques, que es mouen a l’entorn de Cat Helicòpters, com ara l’empresari català Jordi Cabarrocas. Els querellants consideren que els querellats han muntat tot un entramat societari per buidar de capitals i de fons de comerç Cat Helicòpters, de la qual com Barrigon i Cabarrocas, Rebés també n’és apoderat. Formalment, la querella és per insolvència punible i alçament de béns.

Totes les persones querellants, físiques i jurídiques, són creditors de Cat Helicòpters. Per contra, els querellants anirien fent la viu viu. Barrigon i Cabarrocas són dos dels querellats. Però n’hi ha més. Des de la germana de l’exdirector d’Heliand, Amelia Barrigon, que com ell o Josep Pujol, entre altres, estan sent investigats per l’Audiència nacional espanyola per blanqueig de diners, fins a l’actual parella de Barrigon o un dels advocats que intervé en el procés. També tot un seguit d’empreses que s’estarien aprofitant del desmantellament de Cat Helicòpters. Entre aquestes en sobresurt Audax Helicòpters, que actualment, almenys a Barcelona, seria la firma de capçalera amb la qual operen Barrigon i la seva parella, Estelle Celayeta.

La querella es va entrar fa unes setmanes als jutjats d’instrucció penal de Barcelona i la jutgessa Sílvia López fa uns dies que la va admetre i va dictar la pràctica de les primeres diligències tendents a confirmar la interposició de la querella. Segons el text de la querella, Toni Rebés, per ara, hauria reconegut un perjudici d’1,8 milions d’euros. I Heliand, 1,2 milions d’euros més. Rotorand també tindria un forat de gairebé 800.000 euros i el que ha de suportar Airbus tocaria els 600.000 euros. Aquesta operativa ara denunciada s’afegeix a moltes altres irregularitats. I és que més enllà més enllà de la querella ara admesa i del concurs de creditors al qual, suposadament, les pràctiques de Barrigon i Cabarrocas van portar Cat Helicòpters, l’empresari andorrà té iniciades altres accions legals penals (i civils) contra l’exdirector d’Heliand i la majoria dels seus col·laboradors.

Al Principat, per exemple, hi ha una querella interposada que fa tres anys que s’està instruint i encara no se n’ha tret l’aigua clara. També hi ha una altra querella a Barcelona per administració deslleial i estafa. I és que segons els querellants, Barrigon i cia. serien uns especialistes en embolicar la troca sempre mirant per la seva butxaca. Sempre presumptament. Però ja han començat a haver unes primeres decisions favorables a les pretensions de l’empresari andorrà. Per exemple, un jutjat de Barcelona ja ha acabat reconeixent que uns avions que els altres apoderats de Cat Helicòpters pretenien que entressin a la massa de l’empresa en concurs de creditors no ho pot pas fer perquè són propietat, únicament i estrictament, de Rebés.

En el darrer capítol del serial, el referit a la querella per insolvència punible i alçament de béns, els querellants acusen Barrigon, Cabarrocas i companyia de crear mecanismes per portar Cat Helicòpters a tocar la fallida. A partir d’un entramat de testaferros i societats, els querellats, suposadament, es quedaven el negoci que tenia la firma d’helicòpters amb base al port de Barcelona i, en canvi, en desviaven els fons dineraris. Els calés. Per exemple, béns de titularitat de Cat Helicòpters -unes càmeres especials per gravar imatges des de l’aire- eren cedits o donats a altres de les empreses creades per Barrigon i la resta d’implicats i aquests els llogaven quedant-se, evidentment, les quantitats percebudes i sense transferir res a la societat realment titular dels béns. I així diferents coses i diferents aventures. Com Ceuta Helicópteros, que també va fer figa, o unes operacions al Camerun. Total que, segons diu la querella, els querellats haurien “exercit la seva tasca en perjudici dels interessos de Cat Helicòpters”.

Comentaris

Trending