Escaldes suspèn les hores extraordinàries dels seus funcionaris

El decret aprovat en una sessió de comú telemàtica deixa també aturats els concursos públics i de selecció de personal

Una sessió de comú celebrada durant el confinament.
Una sessió de comú celebrada durant el confinament.

El comú d’Escaldes-Engordany ha celebrat aquest dimecres una sessió telemàtica durant la qual s’ha aprovat el decret que serveix per adaptar el funcionament de la corporació a la situació d’emergència sanitària causada per l’epidèmia del coronavirus. Entre altres àmbits, es regula les afectacions que tindran els funcionaris, com ara la suspensió de les hores extraordinàries.

La sessió s’ha fet via telemàtica, com ja ha succeït els darrers dies amb altres comuns. A diferència de Sant Julià o Canillo, però, aquesta sessió ni s'havia publicitat ni s'ha permès seguir-la als mitjans de comunicació. L’únic punt de l’ordre del dia era l’aprovació del decret pel qual s’adopten mesures excepcionals per la situació d'emergència sanitària causada per la pandèmia SARS-CoV-2. El text ha comptat amb el suport unànime tant de la majoria del Partit Socialdemòcrata com de la minoria de Demòcrates.

Es publicarà la setmana vinent al BOPA, juntament amb un calendari tributari adaptat a l'escenari actual derivat de la crisi provocada per l’expansió de la Covid-19. El decret regula, entre altres aspectes, la suspensió dels terminis administratius com ara els dels concursos públics i de selecció de personal. També es deixa en suspens la liquidació d’impostos i tributs comunals així com els preus públics dels serveis no oferts o en estat de tancament.

Un altre punt important fa referència al personal. Els funcionaris no patiran cap variació en les retribucions salarials. Això no obstant, es deixen en suspens les hores extraordinàries i es farà una reducció de les vacances en forma proporcional en el cas d’aquells que no puguin treballar per culpa de l’ordre de tancament.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending