La propietat de la Borda Mateu i l’FC Andorra mantenen com a “prioritat” fer-hi el camp de futbol

La família titular de la parcel·la i el club presidit per Ferran Vilaseca, que està treballant en l’elaboració del projecte del recinte esportiu, tenen signat un preacord per al lloguer d’una part del terreny per un mínim de trenta anys

El terreny lliure de la Borda Mateu és d'uns 50.000 metres quadrats.
El terreny lliure de la Borda Mateu és d'uns 50.000 metres quadrats. Toni Solanelles

La propietat de la Borda Mateu i l’FC Andorra mantenen com a “prioritat” convertir bona part del terreny esmentat en un recinte esportiu que, com a mínim, inclogui un estadi oficial per als partits de l’equip actualment a la Segona Divisió del futbol espanyol, i un camp d’entrenament annexe, més altres equipaments que s’estan acabant de definir. Entre les dues parts hi ha un preacord firmat i es preveu que es pugui posar “la primera pedra del projecte ben aviat”.

Certament, la família titular de la parcel·la, que lamenta “les males interpretacions i tergiversacions” que s’han fet d’una recent reunió amb responsables comunals, ha tingut altres ofertes distintes a les de l’FC Andorra i, fins i tot, té esbossos de projectes per impulsar ella mateixa. Però aquesta no és ara per ara la prioritat, segons que ha explicat el màxim representant de la propietat. Ell mateix i assessors seus van acudir dimarts al comú “per veure què puc fer, què no puc fer i quina és la cessió a dur a terme”.

El club “està treballant intensament des de fa mesos en la ubicació del nou estadi, obligació de la Liga per seguir jugant a Andorra” i “espera poder desencallar al més aviat possible les qüestions burocràtiques per posar-ne la primera pedra com més aviat millor”

Està clar que no hi ha cap projecte entrat i també és cert que durant la reunió de dimarts no es va parlar del projecte de l’FC Andorra perquè “no venia al cas, la propietat hi anava com a particular” i “el que no pot fer és parlar d’iniciatives d’altres”. Sí que es van posar sobre la taula possibilitats que la propietat ha arribat a estudiar però que hores d’ara no hi ha intenció de desenvolupar perquè “hi ha signat un preacord amb l’FC Andorra i estem esperant que desencallin aspectes burocràtics en què estan treballant intensament”.

El global de la Borda Mateu, incloent-hi els camps de la FAF o el 360ºExtrem, suma uns 90.000 metres quadrats. Lliures actualment n’hi ha uns 50.000. Una de les qüestions que es van tractar amb el comú i el principal interès és “intentar fer una cessió al mínim possible” i que les cessions que ja hi ha atorgades a precari comptin. Aquest va ser el principal aspecte a negociar amb la corporació a la qual se li van exposar “alternatives” al camp de futbol, “que és totalment prioritari” perquè si no reeixís la iniciativa “la propietat també ha de saber per on anar”. La propietat està a l’espera que el club li concreti l’espai que necessita i l’arrendament que s’atorgaria no seria per menys de trenta anys. Segurament s’optaria per una fórmula de 30+10, segons els representants consultats.

De la seva banda, des de l’FC Andorra s’ha garantit que el compromís per fer un camp de futbol adequat a les pretensions esportives de l’equip que actualment entrena Eder Sarabia és total i s’“està treballant intensament des de fa mesos en la ubicació del nou estadi, obligació de la Liga per seguir jugant a Andorra”. El club “espera poder desencallar al més aviat possible les qüestions burocràtiques per posar-ne la primera pedra com més aviat millor”.

PIQUÉ

Fins i tot la cara més visible i mediàtica del projecte de l’FC Andorra, Gerard Piqué, ha mostrat en una entrevista a Marca la total implicació amb Andorra alhora que ha reconegut la dificultat per poder disposar d’instal·lacions esportives. D’aquí, també, la necessitat de tenir un estadi propi amb totes les garanties sense rebutjar la col·laboració amb l’administració, com és ara l’acord amb Govern i l’Estadi Nacional. En tot cas, Piqué ha assegurat a Marca que el que està fent el club “és una cosa molt bèstia i no volem parar. L'objectiu és pujar a Primera i estem intentant posar les bases perquè en un futur proper ho puguem fer, en un any o en tres. Tant de bo que un any soni la flauta i pugem per poder jugar amb els grans”.

L’exfutbolista del Barça ha mostrat la seva plena identificació amb el joc que desenvolupa l’equip i ha explicat que té contacta sovintejat amb Eder Sarabia. Però no pas per qüestions directament relacionades amb el joc sinó per tractar altres aspectes. En aquest sentit, Piqué, que reconeix que pateix sovint quan veu futbol, encara que sols veu els partits del Barça i l’Andorra, ha explicat que amb Sarabia hi “parlo força, però no de tàctica. Parlo de la gestió del club, és complicada la gestió de camps d'entrenament, l'estadi... Andorra és un petit país que no està adaptat tant al futbol. S'ha pensat més en l'esport de muntanya i el bàsquet”.

Comentaris (6)

Trending