El multifuncional ‘es debat’ entre l’Estadi Comunal i la Margineda

Ara mateix, l’espai ocupat en part per l’antiga plaça de braus està totalment descartat alhora que el posicionament liberal en relació amb la ubicació del futur equipament ha agafat de sorpresa tant el ministeri de Turisme com la majoria demòcrata d’Andorra la Vella

L'Estadi Comunal va acollir el Mountain Music Festival.
L'Estadi Comunal va acollir el Mountain Music Festival.

O es reconverteix l’Estadi Comunal en el recinte multifuncional o es construeix de nou al terreny que el comú d’Andorra la Vella té a la Margineda. Ara mateix aquestes són les dues alternatives que hi ha per ubicar l’equipament que ha de ser a mitjà termini el referent de les grans cites turístiques, musicals, culturals del país. Hores d’ara, l’espai ocupat en part per l’antiga plaça de braus enfront de l’edifici administratiu de Govern està descartat.

El posicionament públic del comitè parroquial de la capital de Liberals ha agafat a contrapeu tant la majoria demòcrata comandada per Conxita Marsol al comú d’Andorra la Vella com a una part important del Govern. Almenys al tomb del ministeri de Turisme. I les fonts consultades asseguren que el posicionament del grup local liberal és la que defensen, també, els pesos pensants del partit representats a l’executiu. Els ministres Jordi Gallardo i Víctor Filloy formen part de l’esmentat comitè. I el conseller comunal Gerard Estrella el presideix.

No és que hi hagi una hecatombe, però el posicionament tan rotund dels liberals a favor de l’opció de la Margineda ha sorprès. Sobretot entre Conxita Marsol, David Astrié i companyia. El cònsol menor ha reconegut que tots els escenaris estan oberts però ha deixat clar, també, que des del comú es continua apostant per una localització cèntrica. I la Margineda, des del punt de vista dels principals mandataris comunals, no ho és. Astrié espera tenir en breu la trobada definitiva amb el Govern per desencallar la trobada.

UBICACIÓ DESCARTADA

Fonts consultades coneixedores del procés, han assegurat que tot i que es veia amb molts bons ulls l’opció de la parcel·la de la família Vinyes, el fet que el futur recinte multifuncional s’hagi de construir en gran part en sòl de lloguer hauria fet fer marxa enrere de forma definitiva al Govern. Xavier Espot ho ha insinuat en públic algun cop sense descartar res. En privat, el cap de l’executiu s’hauria tancat en banda per molt que el lloguer sigui a trenta anys.

I com que des del comú s’entén que aquesta cotilla freni la ubicació de l’espai al tomb de l’antiga plaça de braus, l’alternativa que es veu sense dubtar-ho és la de l’Estadi Comunal. Per a Marsol i Astrié, per posar dos noms, això és centre. La Margineda, benentès, és perifèria. Són dos posicionaments diferents i els mandataris primer s’alineen al costat de la primera. Les fonts consultades asseguren que mai no s’ha tractat la qüestió en junta de govern comunal i tampoc el comitè liberal d’Andorra la Vella els ha traslladat el seu neguit.

El cònsol menor d'Andorra la Vella, David Astrié, responen a periodistes

Relacionat

Astrié no tanca cap porta a la ubicació d’un multifuncional que encara busca lloc

És a dir, que el posicionament indubtable de Liberals d’Andorra la Vella al costat de l’opció de la Margineda -el terreny és comunal, no hi hauria problemes jurídics en aquest sentit- ha deixat en fora de jocs molts dels mandataris que estan donant tombs a l’afer. I això que ja hi havia un projecte redactat i pensat pel terreny que configuren els carrers Prat de la Creu i Doctor Vilanova. Aquí, o hi ha un canvi de parer governamental, o res de res. I l’Estadi Comunal, que és ara l’opció preferida pel comú, té un problema d’encaix.

D’encaix de la pista d’atletisme. Són molts els usuaris que té aquesta instal·lació. I s’ha de buscar la manera d’encaixar la construcció del recinte en aquella zona, que a partir del seu desenvolupament també converteix en comunal el sòl que ocupa l’actual estadi, amb la pista. Aquest és el principal maldecap que tenen ara els dirigents polítics i els tècnics. Bé, de fet, ja fa dies que hi és aquest mal de cap. Ara s’hi ha afegit el de la posició liberal. Ara, aquestes teòriques diferències de criteri, han deixat clar les fonts, no suposaran cap crisi de govern. Ni al comú ni a Prat de la Creu.

Comentaris (5)

Trending