Govern espera rebre en breu l’informe de l’OACI per decidir sobre l’aeroport de Grau Roig

Gallardo reconeix que l’Autoritat Aeronàutica Andorrana ha detectat “mancances” a partir dels estudis fets per encàrrec de la Cambra de Comerç i que “aviat” s’adoptarà la decisió definitiva sobre l’equipament que impulsa l’ens cameral

Seu central de l'OACI.
Seu central de l'OACI. ARXIU

Govern espera rebre “aviat” l’informe que s’ha encarregat a l’Organització de l’Aviació Civil Internacional (OACI) a patir del qual adoptarà la decisió definitiva en relació a l’aeroport que, especialment la Cambra de Comerç, voldria que es construís a la zona del Bosc de Moretó, a Grau Roig. El ministre de Presidència i Economia, Jordi Gallardo, ha demanat “tranquil·litat” alhora que ha admès, com no pot ser d’una altra manera, que l’Autoritat Aeronàutica Andorrana (AAA) ha detectat diverses mancances en el projecte.

Les dificultats o problemàtiques detectades han estat identificades a partir dels dos estudis que la Cambra de Comerç va encomanar a firmes internacionals. L’Autoritat Andorrana va fer un primer informe arran de l’anàlisi dels dos estudis esmentats i aquell informe deixa clar que l’equipament projectat a Grau Roig és poc més que inviable. Per tenir una segona opinió, es va sol·licitar un informe a l’OACI, també a partir dels estudis encomanats per l’ens cameral.

Gallardo ha recordat que l’organisme internacional d’aviació civil no és pas la primera vegada que treballa en emplaçaments, sigui aeroportuaris, sigui heliportuaris, al Principat. Quan l’OACI faci arribar aquest segon informe, “el Govern prendrà la decisió que correspongui”. Per ara, mai no ha estat clar l’executiu, donant inputs en molts moments de no veure-ho clar però, alhora, alimentant l’optimisme cameral quan ha escaigut.

Comentaris (3)

Trending