En marxa els treballs de rehabilitació de la façana de l’edifici administratiu de l’Obac

Se substituirà el mur cortina per unes finestres de nova construcció amb l’objectiu que els tancaments de l’immoble que acull la policia i el ministeri de Justícia i Interior siguin millors i el sistema calefactor sigui més sostenible

La bastida just a l'accés de l'edifici de l'Obac pel carrer Ciutat de Sabadell.
La bastida just a l'accés de l'edifici de l'Obac pel carrer Ciutat de Sabadell. Toni Solanelles

Entre les filtracions d’aigua i el sistema d’aire -calent o fred- fa anys que a l’edifici administratiu de l’Obac no guanyen per ensurts. D’aquí que aquest dimarts hagin començat -amb un retard més que evident- els treballs de la primera fase de la rehabilitació de la façana de l’immoble que dóna al carrer Ciutat de Sabadell, a Escaldes. La substitució de l’actual mur cortina per unes finestres de nova construcció hauria de possibilitar uns millors tancaments.

I amb millors tancaments, s’espera, d’entrada, evitar les filtracions d’aigua quan plou amb certa energia i, després, estalviar en calefacció. De fet, fer més sostenible el sistema calefactor i refrigerador, en funció de l’època de l’any, que mai no ha funcionat bé o, com a mínim, que no ha acabat de rutllar com caldria esperar. Els treballs d’aquesta fase haurien de suposar una inversió de més de 625.000 euros.

Un fragment de la façana de l'edifici, que s'ha de rehabilitar especialment quant a la vidriera.

Relacionat

Projectat un canvi de cara a l’edifici administratiu de l’Obac per evitar filtracions

L’adjudicació de l’obra es va fer l’agost passat, fa set mesos doncs, a través d’un concurs nacional del qual en va sortir vencedora l’empresa Urcosa i fins ara no s’han iniciat. Aquest dimarts ja era ben visible una bastida just al tram central de la façana del carrer Ciutat de Sabadell, que és objecte de la reforma en aquesta primera fase.

El projecte global té com a objectiu rehabilitar totes les façanes de l’equipament, donant compliment al Reglament energètic en l’edificació vigent (Litecc). El mur cortina que es retira se substituirà amb la construcció de nous ampits i amb nous tancaments vidriats i un canvi en l’aïllament de tota la façana per aconseguir un alt estalvi d’energia durant tot l’any.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending