Afers Socials valora positivament que Ordino “treballi per disposar de recursos” per a la gent gran

El ministeri no entra a donar detalls ni de la possible concertació de places de la residència que es voldria implantar a la parròquia ni si ja s’han mantingut contactes amb el Grupo Avintia

El ministeri d'Afers Socials està ubicat a Clara Rabassa.
El ministeri d'Afers Socials està ubicat a Clara Rabassa. Toni Solanelles

El ministeri d’Afers Socials “valora positivament que els comuns treballin per disposar de més recursos” per a la gent gran. Així ho ha manifestat per escrit el departament que lidera Judith Pallarés després que l’Altaveu sol·licités el parer de Govern en relació amb la voluntat d’Ordino d’impulsar una residència geriàtrica privada que aniria en terreny públic. Això sí, el ministeri no entra ni a valorar ni a detallar gairebé res més.

Afers Socials, en relació amb el fet que algunes de les places de l’eventual futura residència ordinenca es poguessin concertar per tal que l’administració les pogués oferir amb cobertura sociosanitària pública, manifesta que aquest fet “queda emmarcat dins de les accions del Pla Nacional Sociosanitari per la gent gran, on la concertació dels serveis per part del Govern hi és contemplada”.

De fet, segons fonts coneixedores del projecte d’Ordino que hauria de promoure el grup immobiliari madrileny Avintia després que el comú fes la concessió d’uns terrenys en una unitat d’actuació a l’inici de la carretera del coll d’Ordino, el ministeri i representants tant comunals com del grup empresarial ja haurien tractat la qüestió sense que s’hagi concretat res ni, menys encara, no s’hagi posat res negre sobre blanc.

Terrenys de la unitat d'actuació on s'inclouria la residència geriàtrica.

Relacionat

Ordino impulsa a corre-cuita una residència geriàtrica privada en terrenys públics

En relació amb aquest aspecte, les fonts consultades han assegurat que “des del Govern, seguint el procediment habitual, es rep i s'aclareixen els dubtes de qualsevol empresa o ciutadà que vulguin informació relativa a concertacions o altres qüestions”. Hi ha molts dubtes sobre l’adequació del model de residències sèniors que promou el Grupo Avintia i que, probablement, voldria traslladar al Principat. Dubtes sobre si els padrins del país que necessitin una plaça residencial hi podrien accedir.

La junta de govern que equival a la majoria comunal liderada per Josep Àngel Mortés i Eva Choy tenien previst aprovar inicialment el plec de bases per a la concessió del terrent -entre l’Escola andorrana de segona ensenyança i el Centre de Tecnificació Esportiva (CTEO)- per tal que rebés l’aval definitivament en una sessió de comú prevista per a dilluns que ve. L’oposició de la majoria de la majoria, valgui la redundància, hauria frenat tanta rapidesa i celeritat amb el benentès que “el projecte encara està molt verd”.

Comentaris (5)

Trending