Ensurt de foc als Jardins de Juberri

Un incendi en una petita capella dedicada a santa Rita alarma els veïns, que van poder controlar les flames i evitar el que hauria pogut ser una catàstrofe

Veïns de Juberri miren d'apagar el foc ahir al vespre a la capella de santa Rita.
Veïns de Juberri miren d'apagar el foc ahir al vespre a la capella de santa Rita.
Els veïns de Juberri treuen foc pels queixals. I mai millor dit. Un incendi sortosament sufocat gràcies a la col·laboració veïnal i a la intervenció dels bombers ha posat en dubte les mesures de seguretat i prevenció als denominats Jardins contemporanis de Juberri. Les flames van calcinar per complet dijous al vespre una mena de capelleta dedicada a santa Rita. La sort va voler que el foc no prengués a les copes dels arbres, sinó hores d’ara el dany que s’hauria de lamentar seria molt major.

Les flames es van detectar per casualitat poc després de les 8 de la tarda. Un veí se’n va adonar i va mobilitzar la resta. Amb el que van poder van mirar d’apagar el foc. Entre tots plegats van acabar recol·lectant tres extintors més alguna garrafa d’aigua. La mànega del propi parc no tenia prou força com per ofegar el foc. El format de l’oratori va impedir que les flames, que per simpatia es començaven a agafar a alguns dels troncs del bosc de pins roig, no s’estenguessin gaire més enllà.Al cap d’uns 20 minuts van arribar els bombers i gràcies al control previ que n’havien fet els veïns, l’actuació dels professionals va resultar molt més senzilla i en poca estona es va haver apagat del tot l’incendi, que va devastar del tot, això sí, la capelleta. Les causes que van originar el foc no se saben del tot. El cert és que alguns dels visitants posen ciris i espelmes a la capelleta i, a més a més, hi ha un cablejat -per garantir una mena de fil musical- que també podria haver provocat un curt-circuit. 

En tot cas, l’incendi en sí no va anar més enllà d’un ensurt. L’altra qüestió, vist que el bosc estava molt sec i encara rai que no va agafar a les branques grans dels pins, és què hauria passat si les flames s’haguessin iniciat de matinada. “Hem sentit molta impotència”, han explicat alguns dels veïns, que ja demanen que s’instal·lin mesures de prevenció i seguretat, com una xarxa d’extintors dins el parc. Alhora, el punt d’aigua que hi ha a la zona queda massa lluny dels jardins.

Els bombers van acabar extingint uns 20 metres quadrats de bosc. Els responsables del cos han agraït la tasca feta pels veïns, primordial han assegurat per evitar que l'ensurt fos una cosa molt més greu. La policia hauria recuperat les imatges de la càmera de videovigilància que hi ha just a la zona de la capelleta de santa Rita per mirar d'aclarir l'origen de les flames.

Comentaris (1)

Trending