Les mesures d’estalvi energètic obligatori només afectaran establiments i instal·lacions elèctriques

El consell de ministres acordarà aquest dimecres el decret que serà pràcticament idèntic a l’esborrany que es va fer arribar als sectors implicats

La ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, aquesta tarda a Escaldes.
La ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, aquesta tarda a Escaldes. Toni Solanelles

Les mesures d’estalvi energètic de compliment obligatori per al sector privat seran aprovades aquest dimecres amb pocs matisos respecte de l’esborrany que va ser lliurat als sectors implicats. Pocs canvis però sí prou clars com per fer evident que les limitacions que s’imposin tinguin a veure solament en relació amb l’energia elèctrica. Aquells establiments que tinguin sistemes, per exemple de calefacció, que s’alimentin d’altres energies que no siguin l’elèctrica no s’haurien de veure afectats.

O almenys aquesta és la intenció que té el ministeri de Medi Ambient i Sostenibilitat, de fer les precisions necessàries perquè no hi hagi cap dubte, encara que s’entén que depenent de la llei que va entrar en vigor divendres passat, hauria d’estar clar, per exemple, que la limitació a 20 graus de les calefaccions en els hotels, per posar un exemple, no afecten aquells establiments que tinguin un generador propi o que disposin d’un sistema alimentat per fuel.

El termostat s'haurà de situar aquest hivern en 20 graus.

Relacionat

Hotels, botigues i llocs de treball a 20 graus aquest hivern i calefactors individuals prohibits

La ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, ha assegurat que el decret tramès als sectors concernits -especialment el comerç i també l’hoteleria va reclamar que les mesures s’establissin com a obligatòries per tal que no hi hagués competència deslleial en aquest sentit- està en l’ordre del dia del consell de ministres d’aquest dimecres. No ha volgut avançar cap detall atès que, ha afirmat, s’han d’acabar de perfilar algunes qüestions.

La recepció d'un dels hotels del Principat.

Relacionat

Dubtes al sector hoteler sobre l’efectivitat de la mesura dels 20 graus

Però en essència, ha reconegut a l’Altaveu, el decret és aquell que ja va avançar l’Altaveu. Els canvis haurien de ser mínims i, en tot cas i essencialment, orientats a eliminar possibles interpretacions i a garantir l’abast de les mesures i la seguretat jurídica de la norma, que és una de les reclamacions sectorials que s’han fet.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending