Dubtes al sector hoteler sobre l’efectivitat de la mesura dels 20 graus

Gran part dels establiments funcionen amb calderes de gasoil i, per tant, no tindria cap impacte en el consum elèctric, que és el que es busca reduir

La recepció d'un dels hotels del Principat.
La recepció d'un dels hotels del Principat. ARXIU

Les mesures d’obligat compliment per al sector empresarial, principalment pel que fa als hotels, no acaben de convèncer a propietaris i associacions. Sobretot, pel que fa a la restricció de 20 graus a les instal·lacions per tal de reduir consum energètic amb la calefacció. Malgrat això, però, hi ha molts establiments que funcionen mitjançant calderes de gasoil, i adaptar-se a aquesta temperatura, que resulta “incòmoda” per als clients, acabaria per no suposar cap estalvi.

Gran part dels hotels del país no funcionen mitjançant calefacció elèctrica, sinó amb calderes de gasoil. Per això ha sorprès, en certa manera, que els 20 graus a l’hivern siguin obligatoris per a tots els establiments. De fet, molts dels propietaris no saben ben bé si tenint aquest tipus de calefacció, i no elèctrica, s’haurien d’adaptar a la mesura. Alguns d’ells assenyalen que, al seu parer, l’estalvi hauria de ser general i no únicament elèctric. Altres, que aquests hotels no tenen aquesta responsabilitat. Uns darrers, però, es queden amb el dubte.

Fonts del sector han assenyalat, però, que cal tenir en compte que, els hotels que funcionen amb gasoil, no tindran cap reducció en el consum elèctric gràcies a aquesta mesura, com és lògic. Des de l’Associació d’Importadors de Carburants (Assidca), el seu president, David Porqueres, ha assenyalat que, en aquest sentit, “estem d’acord que no s’ha de malbaratar el producte, però el fet és que el problema el tenim amb l’electricitat”.

El termostat s'haurà de situar aquest hivern en 20 graus.

Relacionat

Hotels, botigues i llocs de treball a 20 graus aquest hivern i calefactors individuals prohibits

Aquest punt, però, també ha ressonat entre els hotelers. Des de la Unió Hotelera (UHA), Jordi París assenyala que no tenen cap por de quedar-se sense hidrocarburs. Però aquesta no és una opinió única al sector, i el dubte sobre una escassetat neix amb la implantació de la mesura. Cal estalviar també gasoil per si s’acaba? Porqueres assenyala que no, “ens han demanat alguns clients si hi havia problemes i els dic que no, el risc és molt petit”.

Per tant, si no existeix risc amb el gasoil, la reticència hotelera a establir la mesura dels 20 graus és encara superior. Des d’Autèntics Hotels, Meritxell Cassi assenyala que és una temperatura que a les habitacions és gairebé impossible d’imposar i que, de fet, no es vol fer. Altres fonts del sector assenyalen que “no demanarem als clients que renunciïn al seu confort, perquè ells estan pagant uns diners per tenir un mínim de comoditats”. I és que 20 graus, en segons quines zones del país, són pràcticament insostenibles. Així ho ha assenyalat París, que ha afirmat que “a Soldeu és molt complicat mantenir-los”.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending