En plena 'tempesta Pujol', Andbank es desprèn d'un dels alts directius que encara procedia de l'etapa Banca Reig

Comentaris

En plena \'tempesta Pujol\', Andbank es desprèn d\'un dels alts directius que encara procedia de l\'etapa Banca Reig
En plena \'tempesta Pujol\', Andbank es desprèn d\'un dels alts directius que encara procedia de l\'etapa Banca Reig

Andbank s’ha desprès els darrers dies d’un dels darrers integrants de l’alta cúpula directiva que encara procedien de Banca Reig. Enmig de múltiples informacions en relació als Pujol que remarquen els ingressos -inicialment efectuats a l’entitat d’origen lauredià- d’ingents quantitats de diner en efectiu, el que és el segon banc del país en recursos gestionats ha pactat la sortida del fins ara director general adjunt de serveis corporatius José Luis Muñoz. Les fonts consultades no han pogut especificar la naturalesa de la marxa de Muñoz d’Andbank. De si es tracta d’un acomiadament no causal i, per tant, degudament indemnitzat o, per exemple, d’una prejubilació.

En qualsevol cas, l’actual màxim responsable de serveis corporatius de l’entitat feia dues dècades ben llargues que estava en el que avui és Andbank. Muñoz va aterrar a Banca Reig procedent d’Andersen Consulting (que posteriorment seria Accenture). Aquella firma era l’encarregada d’auditar l’entitat nascuda a Sant Julià. De la consultora faria el salt al banc, com també faria José García Nebot, un altre dels components de l’estructura organitzativa d’Andbank.

Banca Reig va ser l’entitat que va acollir els Pujol a la dècada del 1990. La família de l’expresident català, i especialment el fill primogènit, Jordi Pujol Ferrusola, i la seva exdona, Mercè Gironès, disposaven al Principat de nombrosos comptes corrents que durant temps van “presentar multitud d’abonaments en efectiu d’origen desconegut que no poden assimilar-se a una activitat legal”, tal com recull el sumari del cas fet públic la setmana passada per l’agència Europa Press, que hi va tenir accés.

Segons l’esmentat sumari, elaborat pel jutge de l’Audiència nacional espanyola José de la Mata a partir de la informació rebuda de les autoritats andorranes per via de diferents comissions rogatòries, Pujol Ferrusola acabaria acumulant a partir de diverses imposicions en efectiu un muntant proper als 30 milions d’euros. Els dipòsits es van nodrir de marcs alemanys, lliures esterlines, dòlars, francs suïssos a més a més d’euros i les antigues pessetes.

Comentaris

Trending